Reuters: Η Ελλάδα μπορεί να βγει το α΄ εξάμηνο του 2014 στις αγορές

«Δοκιμαστική» η πρώτη απόπειρα για άντληση 1,5-2 δισ. ευρώ

Reuters:   Η Ελλάδα μπορεί να βγει το α΄ εξάμηνο του 2014 στις αγορές

Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιλέξει να πουλήσει 1,5 δισ. ευρώ με 2 δισ. ευρώ σε πενταετή ομόλογα στο πλαίσιο μιας δοκιμαστικής έκδοσης το πρώτο εξάμηνο του έτους για να τερματίσει τον τετραετή αποκλεισμό της από τις αγορές, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών στο Reuters.

Η Ελλάδα σχεδίαζε αρχικά να επιστρέψει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ωστόσο η υποχώρηση των αποδόσεων έχει ενθαρρύνει την κυβέρνηση ώστε να εξετάσει μία πιο γρήγορη επιστροφή. Ωστόσο δεν έχουν ακόμα ληφθεί τελικές αποφάσεις για το θέμα, αναφέρει ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο.

"Μπορεί να βγούμε στις αγορές το πρώτο εξάμηνο αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη μια τέτοια απόφαση," αναφέρει ο αξιωματούχος. "Θα είναι μια μικρή έκδοση της τάξης των 1,5 με 2 δισ. ευρώ, πιθανότατα ένα πενταετές ομόλογο".

Οι πληροφορίες αυτές αποτελούν επιβεβαίωση των όσων είχε αναφέρει νωρίτερα το star.gr, σε άρθρο του Γ.Λ.Νικολόπουλου, στο οποίο επισημαινόταν ότι το οικονομικό επιτελείο και ο ΟΔΔΗΧ σε κάνουν ασκήσεις «προσομείωσης" εξόδου στις αγορές με στόχο να γίνει αυτή πριν από το Eurogroup του Μαϊου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top