Το Focus ξεπουλάει βρίζοντας τη χώρα μας:Απελπιστική περίπτωση η Ελλάδα-Τζογαδόρος ο Στουρνάρας

"Οι Έλληνες συνέχισαν να ζουν πάνω από τις δυνατότητες τους"

Το Focus ξεπουλάει βρίζοντας τη χώρα μας:Απελπιστική περίπτωση η Ελλάδα-Τζογαδόρος ο Στουρνάρας

​Την ώρα που στην χώρα μας τρόικα και κυβέρνηση δίνουν τα χέρια για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, το Γερμανικό περιοδικό Focus επιστρέφει στην συνήθη τακτική του, ασκώντας νέα σκληρή επίθεση στην Ελλάδα και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα.

Το Focus αφού χαρακτηρίζει την Ελλάδα «απελπιστική περίπτωση», επισημαίνει ότι «οι δήθεν ζηλωτές των μεταρρυθμίσεων, Έλληνες έχουν φθάσει πάλι το 170% -το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ».

Σφοδρή κριτική όμως ασκεί το Focus και στον τσάρο της ελληνικής οικονομίας Γ .Στουρνάρα, προεξοφλώντας πως «η χώρα μας ποτέ δεν θα εξοφλήσει τα χρέη της».

«Εδώ και εβδομάδες ακούμε ότι πηγαίνει καλύτερα το πάλαι ποτέ προβληματικό παιδί της Ευρωζώνης και ότι ως ανταμοιβή για τις σκληρές μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα αξίζει ειλικρινά να λάβει την επόμενη δανειακή δόση. Τίποτε από αυτά», τονίζει το δημοσίευμα, επικαλούμενο μελέτη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής, CEP, σύμφωνα με την οποία η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας εξακολουθεί να μειώνεται και μάλιστα με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

«Και τι κάνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών; Ανακοινώνει αδιάντροπα σε συνέντευξή του προς την Handelsblatt ότι η χώρα του, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, θα τολμήσει για πρώτη φορά να βγει με ομόλογά της στην αγορά. Ας ελπίσουμε ότι η αγορά θα δώσει στους τζογαδόρους την κατάλληλη απάντηση» προσθέτει το περιοδικό.

Σύμφωνα με το Focus «οι Έλληνες συνέχισαν να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους» και «η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της».

Το δημοσίευμα ασκεί επίσης σκληρές επικρίσεις σε βάρος της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top