ΥΠΟΙΚ: καμία ολιγωρία στις 1.700 «χαμένες» υποθέσεις φοροδιαφυγής

Φτάνουν τις 3.000 πλέον οι υποθέσεις και βεβαιώθηκαν 100 εκ. ευρώ φόροι

ΥΠΟΙΚ: καμία ολιγωρία στις 1.700 «χαμένες» υποθέσεις φοροδιαφυγής

Καμία ολιγωρία δεν υπήρξε στις 1.700 «χαμένες» υποθέσεις φοροδιαφυγής απαντά το ΥΠΟΙΚ στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το οποίο επικαλείται δηλώσεις της κ. Κατερίνας Φραντζεσκάκη ( η οποία τον Νοέμβριο του 2012 παραιτήθηκε από τη θέση της διευθύντριας Ελέγχων του υπουργείου) , σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της «διάλυσης», όπως υποστηρίζει, των συνεργείων ελέγχου.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναφέρει για το ίδιο ζήτημα:

«Πράγματι υπάρχει η διασταύρωση η οποία περιγράφεται και η οποία, διενεργούμενη στο πλαίσιο του επιχειρησιακού πλάνου καταπολέμησης φοροδιαφυγής, είχε στοχεύσει 1.747 υποθέσεις.

Οι υποθέσεις αυτές, εμπλουτίστηκαν με συναφείς ελέγχους (συγγενείς κτλ.) και επεκτάθηκαν σε 2.680.

Οι υποθέσεις που ολοκληρώθηκαν (από τα ειδικά συνεργεία, τα ΔΕΚ και τώρα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) ανέρχονται σε πάνω από 500. Αυτές, είτε ολοκληρώθηκαν οριστικά είτε βρίσκονται σε στάδιο δικαστικής προσφυγής μετά τον έλεγχο. Έχουν βεβαιωθεί περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ ως αρμόδιο για αυτούς τους ελέγχους, προχωράει τον έλεγχο ακόμη 300 τέτοιων υποθέσεων, ��ε σκοπό την γρηγορότερη δυνατή ολοκλήρωσή τους.

Η εισπραξιμότητα των υποθέσεων αυτών, είναι περίπου στο 15% των βεβαιωθέντων.

Συνεπώς, δεν τίθεται κάποιο θέμα ολιγωρίας ή έλλειψης βούλησης στην ολοκλήρωση των ελέγχων, που από την φύση τους είναι πολύπλοκοι και σχετικά χρονοβόροι σε σχέση με άλλες πιο απλές υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Η εστίαση της Γ.Γ.Δ.Ε. στον έλεγχο των αδήλωτων εισοδημάτων είναι δεδομένη και θα ενταθεί όσο ο καιρός περνάει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top