Θετικά σημάδια αλλά και «αγκάθια» στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα

Επιφυλάξεις για δημοσιονομικό κενό, διανομή πλεονάσματος κ.α.

Θετικά σημάδια αλλά και  «αγκάθια» στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα

Θετικά σημάδια εμφανίστηκαν για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το οικονομικό επιτελείο που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες του δελτίου ειδήσεων του Σταρ.

Μάλιστα, εξετάζεται ήδη το κείμενο της πέμπτης αναθεώρησης του Μνημονίου από τις δύο πλευρές, γεγονός που δείχνει ότι η συζήτηση έχει αρχίσει να εισέρχεται σε λεπτομέρειες για την «επόμενη ημέρα», μετά την επίτευξη συμφωνίας.

Όπως όμως επίσης μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Σταρ, υπάρχουν ακόμη διαφορετικές προσεγγίσεις της τρόικας, όπως και επιφυλάξεις σε μία σειρά από ζητήματα που χαρακτηρίζονται «αγκάθια». Όπως για το δημοσιονομικό κενό 2014-15, για τις υποσχέσεις σε δημοσίους υπαλλήλους για τη διανομή σημαντικού μέρους του δημοσιονομικού πλεονάσματος, για τις εφαρμογές σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς (με προσεγγίσεις που δεν βρίσκουν πάντα σύμφωνη την τρόικα) κ.α.

Σίγουρο είναι ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη με τον χρόνο ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 10 Μαρτίου, στην οποία σύμφωνα με το «καλό σενάριο» θα δοθεί οριστικά το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, χωρίς να αποκλείεται να παραπεμφθεί σε νέες συζητήσεις η εξεταζόμενη συμφωνία. Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα πραγματοποιηθεί, στο υπουργείο Οικονομικών, το απόγευμα της Κυριακής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top