Παλιά γυρεύαμε ποικιλίες και μάρκες ξενικές, τώρα ψάχνουμε…. ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Τα πάνω κάτω έφεραν οι φόροι, οι περικοπές και οι…. τιμές

Παλιά γυρεύαμε ποικιλίες και μάρκες ξενικές, τώρα ψάχνουμε…. ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

​Η υψηλή φορολογία και το μειωμένο εισόδημα κάνουν «δυσβάστακτα» τα ψώνια για τους Έλληνες.

Οι περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν πλέον τις προσφορές στα ράφια των σουπερ μάρκετ, καθώς βρίσκουν ακριβές τις τιμές στα κυριότερα προϊόντα, παρότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, καταγράφεται η μεγαλύτερη πτώση τιμών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αν και οι τιμές σε 39 ομάδες τροφίμων μειώθηκαν μέσα σε ένα χρόνο, το πρόβλημα της ακρίβειας, όπως υποστηρίζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ.Σκορδάς, είναι εντονότερο λόγω της συρρίκνωσης του εισοδήματος και όχι λόγω της πορείας των τιμών ,αφήνοντας αιχμές για κωλυσιεργία στις μεταρρυθμίσεις του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης.

«Η ακρίβεια δεν χτυπιέται με μια μάχη μιας μέρας και δεν χτυπιέται με νεροπίστολα και σφεντόνες. Εκτός όμως από τις ελλιπείς μεταρρυθμίσεις η φορολογία φουσκώνει τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ» είπε χαρακτηριστικά o κ.Σκορδάς.

Στην Ελλάδα καταγράφεται ένας από τους μεγαλύτερους συντελεστές ΦΠΑ στα τρόφιμα, 13%, όταν στο Ηνωμένο Βασίλειο ο συντελεστής είναι μηδενικός, στην Ιταλία 4%, στην Γαλλία 5,5%, στην Γερμανία 7%.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top