Όλο και ακριβαίνει το γάλα από την αγελαδίτσα μέχρι το ψυγείο μας - Τι στ’ αλήθεια συμβαίνει;

Προβληματίζουν τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών

Όλο και ακριβαίνει το γάλα από την αγελαδίτσα μέχρι το ψυγείο μας - Τι στ’ αλήθεια συμβαίνει;

​"Πέντε τοις εκατό" ακριβότερο φτάνει το γάλα ελληνικών γαλακτοβιομηχανιών στο ψυγείο του καταναλωτή τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι καταναλωτές που έχουν καταφύγει στο εισαγόμενο γά��α, αφού βρίσκουν την τιμή του ελληνικού, απλησίαστη!

Εντύπωση προκαλεί και η τακτική συγκεκριμένης βιομηχανίας, η οποία έχει ανεβάσει την τιμή του λίτρου 6 με 8 λεπτά, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών.

Αυξήσεις παρατηρούνται και στο γάλα υψηλής παστερίωσης σε δύο εταιρείες, με τους κύκλους του υπουργείου ανάπτυξης να υποστηρίζουν πως οι τιμές έχουν αυξηθεί λόγω των διεθνών συγκυριών καθώς υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση από την Κίνα και αναστολή εξαγωγών από την Αργεντινή. Στόχος του υπουργείου, όπως λένε, είναι να μειωθούν το συντομότερο οι τιμές και να προωθηθούν τα ελληνικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) πάντως, η τιμή του φρέσκου γάλακτος αυξήθηκε κατά 3,5% από τον Δεκέμβρη του 2012 μέχρι τον ίδιο μηνά του 2013 την ώρα που η χώρα βρίσκεται στον έκτο χρόνο ύφεσης.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top