Δεν θέλουμε να φορολογήσουμε τις παλιές ελληνικές καταθέσεις ξεκαθαρίζουν οι Ελβετοί

Συνάντηση με τον Γ.Στουρνάρα

Δεν θέλουμε να φορολογήσουμε τις παλιές ελληνικές καταθέσεις ξεκαθαρίζουν οι Ελβετοί

Με την Ελβετή ομόλογο του Εβελιν Γουιντμερ Σλουμφ συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Γιάννης Στουρνάρας, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για τη φορολόγηση των ελληνικών κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί στις ελβετικές τράπεζες.

Η ελβετίδα υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την άρνησή της στην αναδρομική φορολόγηση των ελληνικών κεφαλαίων που είναι κατατεθειμένα στις τράπεζες της χώρας της.

«Τα μοντέλα που έχουν αναπτυχθεί στο παρελθόν για μη φορολογηθέντα χρήματα στις ελβετικές τράπεζες (συμφωνίες με Βρετανία και Γερμανία) είναι παρωχημένα και πρέπει να κινηθούμε προς άλλη κατεύθυνση και αυτό θα κάνουμε...» είπε χαρακτηριστικά η κ.Σλουμφ.

Η ξένη υπουργός εξέφρασε τη βούληση της Ελβετίας για την ανταλλαγή πληροφοριών αναφορικά με τις καταθέσεις από δω και πέρα, κάνοντας αναφορά στις σχετικές συμφωνίες μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ και των G20 αλλά δεν άφησε κανένα περιθώριο επανάληψης του Βρετανικού μοντέλου φορολόγησης και για την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η ελληνική πλευρά εμμένει και στις υποθέσεις του παρελθόντος, με έναν τρόπο δίκαιο, ζητώντας να εφαρμοσθεί το βρετανικό μοντέλο, ενώ καλωσόρισε την πρόθεση ��ης ελβετικής πλευράς για την ανταλλαγή πληροφοριών στο εξής.

«Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μεγάλες θυσίες, ζητάμε τη συνδρομή της Ελβετίας ώστε οι Έλληνες που έχουν μη φορολογηθέντα χρήματα στην Ελβετία να φέρουν και αυτοί ένα μέρος του βάρους…» τόνισε ο κ.Στουρνάρας.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις οι ελληνικές καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες κυμαίνονται μεταξύ 30 και 60 δις ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top