Ένας στους δύο ιδιοκτήτες δεν έχει εισοδήματα από ακίνητα και πληρώνει μόνο φόρους

Στοιχεία ΣΟΚ από την έρευνα της Kapa Research

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες δεν έχει εισοδήματα από ακίνητα και πληρώνει μόνο φόρους

Διπλασιάστηκε από 22% σε 43,3%, μέσα σε μόλις έναν χρόνο, η επιβάρυνση που συνοδεύει την ιδιοκτησία ακινήτων, ως ποσοστό επί του εισοδήματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που πραγματοποίησε η Kapa Research σε δείγμα 1.614 ατόμων πανελλαδικά, η οποία παρουσιάστηκε στο 31ο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Επιπλέον, ένας στους δύο ιδιοκτήτες δηλώνει ότι δεν έχει πλέον εισοδήματα από ακίνητα και πληρώνει μόνο φόρους.

Σύμφωνα με τ��ν έρευνα, το 38% των ιδιοκτητών, δηλαδή σχεδόν τέσσερις στους δέκα, δηλώνει ότι δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τις φορολογικές υποχρεώσεις του 2014.

Επίσης, σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες (45%) δηλώνουν ότι σε περίπτωση που καταργηθεί η δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο, θα επιχειρήσουν να απαλλαγούν το συντομότερο από τον ενοικιαστή προκειμένου να μην επιβαρυνθούν για ανύπαρκτο εισόδημα.

Τέσσερις στους δέκα θα εκχωρούσαν, αν είχαν τη δυνατότητα, ακίνητα στο Δημόσιο στην αντικειμενική τους αξία για την πληρωμή τρεχουσών και μελλοντικών υποχρεώσεων.

Αρνητική είναι ως επί το πλείστον και η άποψη για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που ισχύει από φέτος. Σύμφωνα με την έρευνα, το 73% θεωρεί τον φόρο άδικο, ενώ το 65% των ερωτηθέντων, επισημαίνει πως το γεγονός ότι από αυτόν εξαιρέθηκαν τα αγροτικά ακίνητα και επιβαρύνθηκαν περισσότερο οι αστικές περιουσίες, είναι λάθος.

Επίσης, το 80% θεωρεί λάθος ότι δεν παρέχεται καμία έκπτωση φόρου στα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται, δεν αποφέρουν εισόδημα, ή δεν ηλεκτροδοτούνται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top