Ντάισελμπλουμ: Η αξιολόγηση της Ελλάδας έχει καθυστερήσει

Δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup πριν την συνεδρίαση

Με γκρίνια και όχι χαμόγελα υποδέχτηκε κατά πάσα πιθανότητα τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αν κρίνουμε από την δήλωση που έκανε προσερχόμενος στην συνεδρίαση!

«Η αξιολόγηση έχει διαρκέσει πολύ καθώς κρατά από το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Είναι προς το κοινό συμφέρον και των δύο πλευρών να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό», είπε ο Ολλανδός αξιωματούχος προσθέτοντας τα εξής: «Θα ακούσω ποια είναι τα εκκρεμή ζητήματα και ποια πρόοδο μπορούμε να σημειώσουμε. Θα ακούσω επίσης από τον Έλληνα υπουργό σε ποια σημεία μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ έθεσε θέμα περαιτέρω αλλαγών στην αγορά εργασίας σε χώρες της Ευρωζώνης που δοκιμάζονται με υψηλή ανεργία χτυπώντας εμμέσως «καμπανάκι» και για την Ελλάδα.

«Η κρίση χρέους δεν έχει ξεπεραστεί και τα υψη��ά ποσοστά ανεργίας στην Ευρωζώνη θα μειωθούν αργά, ακόμη και εάν εδραιωθεί η ανάκαμψη της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά στην Wall Street Journal ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγών στο εργασιακό πλαίσιο.

«Ένας αριθμός χωρών της Ευρωζώνης θα έχουν σοβαρό θέμα δημόσιου χρέους για κάποιο χρόνο» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup απέδωσε ουσιαστικά στην ελληνική κυβέρνηση τις καθυστερήσεις στην επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα σε επιστολή που απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο.