Γιατροί και δικηγόροι με εξειδίκευση στο… κλέψιμο!!!!

Νέα ρεζιλίκια φέρνει στο φως το ΣΔΟΕ

​Γιατροί και δικηγόροι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας όσων αποκρύπτουν σημαντικά εισοδήματα. Αυτά αποκαλύπτουν στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Πιο συγκεκριμένα:

-από την Πρωτοχρονιά του 2011 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής ολοκλήρωσε τους ελέγχους προσαύξησης περιουσίας σε 144 φορολογούμενους. Σε αυτούς εντοπίσθηκε συνολικό εισόδημα που δεν δηλώθηκε ύψους 133,8 εκατ. ευρώ.

-από τους παραπάνω οι 82 αναγκάσθηκαν ήδη να περάσουν από το δημόσιο ταμείο καθώς είτε με συμβιβασμό, είτε με προσφυγή στη δικαιοσύνη κατέβαλαν συνολικά το ποσό των 6,52 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι ουσιαστικά οι αρχικές εισπράξεις καθώς όσο εκδικάζονται προσφυγές και τελεσιδικούν υποθέσεις θα εισρέουν και μεγαλύτερα ποσά. Το συνολικό ποσό που αναμένεται να εισπραχθεί από τις 144 υποθέσεις ανέρχεται σε 40,16 εκατ. ευρώ.

-είναι εντυπωσιακό ότι από τους 144 των οποίων οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν οι 57 προχώρησαν σε συμβιβασμό με την εφορία καταβάλλοντας σημαντικά ποσά.

-στην κατάταξη των ελεγχόμενων η πολυπληθέστερη ομάδα είναι αυτή των γιατρών καθώς ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 50.Σε καθέναν από αυτούς εντοπίσθηκε κατά μέσο όρο μη δηλωθέν εισόδημα 866 χιλ. ευρώ. Συνολικά από αυτούς αναμένεται να εισπραχθούν 13 εκατ. ευρώ και ήδη έχουν εισπραχθεί 3,48 εκατ. ευρώ.

-δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα είναι αυτή των δικηγόρων με 33 ελεγχόμενους. Το μέσο εισόδημα που απέκρυψαν ήταν 944 χιλ. ευρώ. Το ποσό που αναμένεται να πληρώσουν ανέρχεται σε 9,3 εκατ. ευρώ και ήδη έχουν καταβάλει 1,55 εκατ. ευρώ.

-στη λίστα των 144 που οι έλεγχοί τους ολοκληρώθηκαν περιλαμβάνονται 3 καλλιτέχνες ή δημοσιογράφοι (μέσο εισόδημα που απεκρύβη ύψους 2,53 εκατ. ευρώ), 3 αρχιτέκτονες, 18 έμποροι και 24 επαγγελματίες άλλων κατηγοριών.