Economist: Εφιαλτική η δημοκρατία της Ευρώπης, η Κομισιόν κάνει την κυβέρνηση!

«Οι Βρυξέλλες έχουν λόγο για όλους και για όλα»!

Για τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας και για εφιαλτική δημοκρατία στην Ευρώπη κάνει λόγο ο Economist, ο οποίος ασκεί έντονη κριτική στις αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών.

Το οικονομικό περιοδικό χαρακτηρίζει την Ένωση υβριδική, ημι-διεθνής και ημι-ομοσπονδιακή και υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μάχη σε εξέλιξη στη Γηραιά Ήπειρο κατά των Ευρωσκεπτιτικιστών.

«Ο κανόνας για όλα φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκλείψει. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να υπερασπιστούν τα οφέλη της ενοποίησης και αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της Ευρωζώνης. Να εξηγήσουν την ανάγκη και σπουδαιότητα που αποκτά η έννοια μεταρρυθμίσεις» τονίζει το Economist, προσθέτοντας ότι με αφορμή την ευρωπαϊκή κρίση χρέους οι Βρυξέλλες έχουν εισχωρήσει βαθιά στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή των κρατών μελών «έχοντας λόγο για όλους και για όλα»!

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μια χώρα, ούτε η Κομισιόν είναι μια κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους» καταλήγει το οικονομικό περιοδικό, υπενθυμίζοντας ότι σε λίγους μήνες θα έχουμε τις κρίσιμες Ευρωεκλογές…