Φουρτούνες στον ορίζοντα: Η ευρωζώνη ανακάλυψε νέα τρύπα στον προϋπολογισμό της Ελλάδας!

Handelsblatt: Είναι περίπου 2 δισ. ευρώ περισσότερα απ’ όσο υπολογιζόταν

Για την ανακάλυψη νέου χρηματοδοτικού κενού στο προϋπολογισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη κάνει λόγο σε δημοσίευμά της για την πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup η Handelsblatt.

«Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν έθεσε το ζήτημα με σαφήνεια: ''Η Ελλάδα ποτέ δεν είναι απλή περίπτωση'' ανέφερε ο Φινλανδός το βράδυ της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο» σημείωσε -όπως τονίζει η Deutsche Welle- η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη Handlesblatt, το νέο κενό στον προϋπολογισμό της Ελλάδας ανέρχεται σε περίπου 2 δισ. ευρώ περισσότερα απ’ όσα είχαν υπολογιστεί: «Λίγο πριν, το Eurogroup είχε ανακαλύψει μία νέα μαύρη τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας: σε ποσό έως έξι δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέρχεται το χρηματοδοτικό κενό μέσα στο 2014, δηλαδή περίπου δύο δισεκατομμύρια περισσότερα απ΄ ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί»!

Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δέχθηκε… επιπλήξεις: «Ο επικεφαλής του Eurogroup Χερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι αυτοί οι αριθμοί ''του προκαλούν έκπληξη''. Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, επέπληξε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του επεσήμανε ότι η Αθήνα θα πρέπει να καλύψει το κενό με δικές της προσπάθειες».