Ολοένα και πιο εφικτό το πρωτογενές πλεόνασμα: Αύξηση 14% στα έσοδα τον Ιούλιο!

Στα 7 δισ. ευρώ τα έσοδα του προϋπολογισμού τον περασμένο μήνα

Ολοένα και πιο εφικτό το πρωτογενές πλεόνασμα: Αύξηση 14% στα έσοδα τον Ιούλιο!

«Ο εθνικός στόχος για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους καθίσταται όλο και πιο εφικτός» υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε ανακοίνωση του γραφείου του σχετικά με την πορεία των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα έσοδα προ επιστροφών φόρων του προϋπολογισμού τον Ιούλιο ανήλθαν στα 4,8 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 14% (600 εκ. ευρώ) σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Σε σύγκριση με το μηνιαίο στόχο ήταν αυξημένα κατά 2,5%.

Δεδομένου ότι τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τον μήνα Ιούλιο ανήλθαν σε 2,2 δισ. ευρώ (υπερτριπλάσιο του μηνιαίου στόχου των 700 εκατ. ευρώ), το σύνολο των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού τον Ιούλιο άγγιξε τα 7 δισ. ευρώ, γεγονός που υπερκάλυψε την υστέρηση των εσόδων που είχε καταγραφεί κατά το 1ο εξάμηνο του έτους.

«Τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το μήνα Ιούλιο επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι οι όποιες, κατά το 1ο εξάμηνο του έτους, υστερήσεις στο σκέλος των εσόδων, είναι αντιμετωπίσιμες» αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας και καταλήγει: «Η μεγάλη και επώδυνη προσπάθεια που καταβάλλει η Ελληνική κοινωνία έχει αποτέλεσμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top