Ειδοποίηση: Ποιοι και που ΠΡΕΠΕΙ να τα στάξουν άμεσα για να γλιτώσουν τις κατασχέσεις;;;

Στοιχεία ΣΟΚ για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ειδοποίηση: Ποιοι και που ΠΡΕΠΕΙ να τα στάξουν άμεσα για να γλιτώσουν τις κατασχέσεις;;;

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς ενώ αδυνατούν να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους στον ΟΑΕΕ, θα λάβουν από στιγμή σε στιγμή ραβασάκια από τον Οργανισμό για αναγκαστική πληρωμή.

Τι και αν ζητούν απεγνωσμένα «πάγωμα» των οφειλών και διατήρηση της ασφαλιστικής κάλυψης, μέχρι να πάρουν ξανά τα πάνω τους, ο Οργανισμός Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών ζητά τα λεφτά του εδώ και τώρα, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για αυτό και θα στείλει 400.000 ειδοποιητήρια!!

Οι περισσότεροι έμποροι οφείλουν από 5.000 έως 10.000 ευρώ και δηλώνουν ότι δεν είναι σε θέση να υπογράψουν οποιαδήποτε ρύθμιση, αφού δεν έχουν χρήματα για να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Παράλληλα, κάποιοι από τους οφειλέτες που πρέπει να προχωρήσουν σε ρύθμιση μέσα σε 10 ημέρες, σε 48 δόσεις και τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώσουν αυτά τα χρήματα, τη στιγμή που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές τους προς τον Οργανισμό. Π.χ οφειλέτης ο οποίος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, θα πρέπει να πληρώνει τον μήνα 300 ευρώ μετά τη ρύθμιση, μαζί με ακόμη 900 ευρώ για τις τρέχουσες οφειλές του.

Οι έμποροι αναφέρουν επίσης ότι μπροστά στον φόβο των κατασχέσεων της περιουσίας τους, υπογράφουν τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις υποχρεώσεις. Την ίδια στιγμή, πολλοί από τους οφειλέτες, εξαιτίας του ότι χρωστούν, είναι ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ:

- Ένας στους δύο ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ οφείλει εισφορές στον Οργανισμό και δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση.

- Από τους 780.000 ενεργά ασφαλισμένους, οι 370.000 έχουν οφειλές

-285.000 ασφαλισμένοι έχουν χρέη λιγότερα από 3.300 ευρώ.

Ο ΟΑΕΕ έχει προχωρήσει σε διαδικασία ρύθμισης των οφειλόμενων εισφορών, που ανέρχονται στα 4 δισ. ευρώ, μέχρι 60 δόσεις με την προϋπόθεση να καταβάλλονται ανελλιπώς οι ασφαλιστικές εισφορές από 1.1.2013 και εφεξής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top