Πέφτουν τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων

Στοιχεία της ΤτΕ για τον Μάιο

Πέφτουν τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων

Την κατιούσα πήραν τον Μάιο το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων και το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος παρουσίασε περαιτέρω πτώση κατά 16 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,06%, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων μειώθηκε κατά 9 μονάδες βάσης στο 2,51%.

Όσον αφορά στα δάνεια, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρουσίασε οριακή πτώση, το Μάιο του 2013, κατά 4 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 14,73%.

Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων καθορισμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό μέχρι 1 έτος παρουσίασε περαιτέρω πτώση κατά 16 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 7,70%, ενώ τα μέσα επιτόκια των επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια παρουσίασαν πτώση κατά 4 και 3 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκαν στο 7,45% και 9,96% αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top