Μήτσο-Τάκη... για κοιτάξτε πως θα φύγουν 15.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο!

Το σχέδιο του υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα χέρια της τρόικας

​Περίπου δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκης και η τρόικα.

Επί τάπητος τέθηκε το νέο σχέδιο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το Έθνος, η πρόταση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους των δανειστών προβλέπει:

-Εμπροσθοβαρές πρόγραμμα απολύσεων. Ο αριθμός των απολύσεων θα παραμείνει ο ίδιος για τη διετία 2013-2014, δηλαδή θα αφορά 15.000 υπαλλήλους. Η σημερινή συμφωνία προβλέπει ότι θα πραγματοποιηθούν 4.000 απολύσεις το 2013 και 11.000 απολύσεις το 2014 και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα αντιπροτείνει να πραγματοποιηθούν 5.000-6.000 απολύσεις φέτος και 9.000-10.000 απολύσεις του χρόνου.

-Με δεδομένες τις 2.000 απολύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην ΕΡΤ, που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έχουν αποδεχτεί και οι εκπρόσωποι των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις θα προτείνει την απομάκρυνση συμβασιούχων που έχουν λήξει οι συμβάσεις τους και εργάζονται με προσωριν��ς αποφάσεις, οι οποίοι υπολογίζονται σε πάνω από 6.000 εργαζομένους. Παράλληλα θα παρουσιαστούν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, από τους οποίους θα απομακρυνθούν 300-400 εργαζόμενοι.

-Για το θέμα της κινητικότητας ο Κυρ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει αναλυτικό σχέδιο που θα συνοδεύεται από τις προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις με στόχο να τεθούν στο νέο καθεστώς 7.000 εκπαιδευτικοί, 3.000 υπάλληλοι υπουργείων και 2.500 εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 12.500 εργαζομένων που θα τεθούν σε κινητικότητα. Η ελλη��ική πλευρά φαίνεται να επιμένει στη μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αντιμετ��πίζοντας τη σθεναρή αντίσταση της τρόικας, η οποία ζητά να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 υπάλληλοι εκ των οποίων απαιτεί να προσδιοριστεί ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων που μετά την πάροδο 12 μηνών που θα αμείβεται με το 75% των αποδοχών του δεν θα επιστρέψει στην εργασία του και θα απολυθεί.

Συνεργάτες πάντως του κ.Μητσοτάκη χαρακτήρισαν τη διαπραγμάτευση "πολύ κρίσιμη", ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top