Μέρκελ: Ναι στην πειθαρχία, ΝΑΙ στον Σαμαρά, ΟΧΙ στο κούρεμα του ελληνικού χρέους!

Συνέντευξη της Γερμανίδας Καγκελάριου

Μέρκελ: Ναι στην πειθαρχία, ΝΑΙ στον Σαμαρά, ΟΧΙ στο κούρεμα του ελληνικού χρέους!

​Βέβαιη, πως το ελληνικό χρέος θα εξακολουθήσει να είναι βιώσιμο, εμφανίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, η οποία προσθέτει ότι «δεν βλέπει νέο “κούρεμα”».

Η κ. Μέρκελ δίνει τα εύσημα στον Έλληνα πρωθυπουργό, τονίζοντας πως «η Ελλάδα έχει προχωρήσει, χάρη στην κυβέρνηση Σαμαρά, που προσανατολίζεται πολύ προς τις μεταρρυθμίσεις» και υποστηρίζει την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα πακέτα διάσωσης στην Ευρωζώνη.

Στη συνέντευξή της προς την «Κ» και άλλες πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες με αφορμή τη σημερινή συνάντηση των αρχηγών κρατών τ��ς Ε.Ε. στο Βερολίνο για την ανεργία των νέων, η Γερμανίδα καγκελάριος υπερασπίζεται την πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, η οποία, όπως τονίζει σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις, οδηγεί σε διαρκή ανάπτυξη.

Αναφερόμενη στην μάστιγα της ανεργίας η κ.Μέρκελ επισημαίνει την ανάγκη μεγαλύτερης κινητικότητας στην αγορά εργασίας της Ε.Ε., ενώ αναγνωρίζει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

«Σε ορισμένες χώρες, η ανεργία των νέων έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και στην περίοδο της κρίσης οξύνθηκε ακόμη περισσότερο. Σε μια ήπειρο που γερνά, η παρατήρηση αυτή είναι αφόρητη. Δεν πρέπει να υπάρξει χαμένη γενιά» τονίζει μεταξύ άλλων η γερμανίδα Καγκελάριος, αναγνωρίζοντας πάντως πως το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top