Υπουργείο Εσωτερικών: νόμιμη η ιθαγένεια στον Αντετοκούμπο

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τον νεαρό μπασκετομπολίστα

Το ότι τα αδέρφια Αντετοκούμπο πήραν νόμιμα την ελληνική ιθαγένεια και η μοναδική παρέμβαση αφορούσε στην επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να μπορέσουν να πάρουν μέρος στις επιλογές του ΝΒΑ, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

«Ο Θανάσης και ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι δύο νέα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα χωρίς ουδέποτε να αποκτήσουν κάποια ιθαγένεια. Η ιθαγένεια αποδόθηκε στους δύο νέους απολύτως νόμιμα, βάσει των διατάξεων περί ανιθαγενείας. Οι συ��κεκριμένες διατάξεις ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια και αφορούν σε περιπτώσεις παιδιών που γεννιούνται στην Ελλάδα και είναι ανιθαγενείς», αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «την ίδια ευαισθησία δείχνει η ελληνική Πολιτεία σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν έκτακτοι λόγοι όπως περιπτώσεις υγείας όπου απαιτείται νοσηλεία εκτός Ελλάδος ή περιπτώσεις σπουδών στο εξωτερικό».

«Η επιτάχυνση της διαδικασίας στην περίπτωση του Θανάση και του Γιάννη Αντετοκούμπο ήταν μία πράξη που ωφέλησε την Ελλάδα, και η δημόσια παρουσία τους τιμά την πατρίδα», καταλήγει η ανακοίνωση.