Η Ελλάδα πύλη εισόδου για το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη: Επελέγη ο αγωγός ΤΑΡ

To απόγευμα η υπογραφή της συμφωνίας – Πολλαπλά οφέλη για την οικονομία

Η Ελλάδα πύλη εισόδου για το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη:  Επελέγη ο αγωγός ΤΑΡ

Σε πύλη εισόδου για το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη μετατρέπεται η Ελλάδα αφού –σύμφωνα με πληροφορίες- στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Kοινοπραξίας Shah Deniz 2 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για την επιλογή του ΤΑΡ από την κοινοπραξία.

Ο σχεδιασμός του ΤΑΡ προβλέπει ότι ο αγωγός θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπογραφή της συμφωνίας για τη «φιλοξενούσα χώρα» θα γίνει στις 18.30 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», με την κυβέρνηση να εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Μάκη Παπαγεωργίου. Από πλευράς ΤΑΡ θα δώσει το παρών ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Kjetil Tungland.

Η επίσημη ανακοίνωση, βέβαια, θα γίνει την Παρασκευή το πρωί στο Μπακού.

Πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία

Τα οφέλη από αυτή τη συμφωνία είναι πολλαπλά για την ελληνική οικονομία.

Σε πρώτη φάση, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τεράστια ώθηση στις επενδύσεις, οι διαδικασίες των οποίων εκτιμάται ότι θα επιταχυνθούν αφού ενισχύεται η επενδυτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η ολοκλήρωση του αγωγού θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα σε κεντρική θέση στο γεωστρατηγικό περιβάλλον και τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής.

Τέλος, θα δημιουργηθούν άμεσα 2.000 θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμάται ότι έμμεσα ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 10.000 θέσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top