Ε ρε Ελλαδάρα ….ΣΗΚΩΣΕ το!!!! Κυπελλούχοι στην…. ΑΝΕΡΓΙΑ!!!!

Δείτε πόσο καταφέραμε να μειώσουμε τους εργαζόμενους στις αρχές του 2013

Ακόμη μια πρωτιά έρχεται για τη χώρα μας!!! Είμαστε στην περήφανη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η χώρα μας κατέγραψε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση του αριθμού των εργαζόμενων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την Eurostat.

Αναλυτικά, ο αριθμός των εργαζόμενων στη χώρα μας μειώθηκε στις αρχές του 2013 κατά 2,3% σε σχέση με τα τέλη του προηγούμενου έτους, τ�� στιγμή που σε ολόκληρη την ευρωζώνη η πτώση διαμορφώθηκε στο 0,5% και στο 0,2% στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ετήσια βάση, δηλαδή συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2012, η μείωση του ενεργού εργατικού σώματος στην νομισματική ένωση διαμορφώθηκε στο 1%, και για την Ε.Ε. στο 0,4%.

Παρόμοια κατάσταση και στις υπόλοιπες χώρες του «φτωχού» Ευρωπαϊκού Νότου! Πιο συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες μειώσεις στον αριθμό των εργαζόμενων σημειώθηκαν στην Πορτογαλία (2,2%), την Ισπανία και την Κύπρο (αμφότερες 1,3%), και την Ιταλία (1,2%).

Στην αντίπερα όχθη, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στο μέγεθος του ενεργού εργατικού δυναμικού έλαβαν χώρα στις Βαλτικές, τη Λιθουανία (2,4%), την Εσθονία (2,3%), και τη Λετονία (1%).

Αναλυτικά η έκθεση της Eurostat eurostat.pdf