Ντάισελμπλουμ: Σε λίγους μήνες ξεκινά η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

"Τον Απρίλιο του 2014 θα εξετάσουμε νέο κούρεμα του χρέους"

Ντάισελμπλουμ: Σε λίγους μήνες ξεκινά η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

​Αισιόδοξος πως από τις αρχές Ιανουαρίου του 2014 θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ.Ντάισεμπλουμ δήλωσε ότι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, είναι ήδη ορατά.

«Υπάρχουν τα πρώτα σημάδια μεταστροφής στην οικονομία νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, θετικά σημάδια στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Θα δούμε τις απαρχές οικονομικής ανάκαμψης αρχές Ιανουαρίου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Eurgroup συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την επιμονή της στις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι έχει κάνει καλή δουλειά ενώ οι απαιτήσεις της τρόικας έχουν καταστεί πλέον ρεαλιστικότερες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ.Ντάισεμπλουμ τόνισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, ενώ για την αναδρομικότητα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του μηχανισμού ESM, είπε ότι δεν μπόρεσε να δώσει σαφή απάντηση.

«Ελπίζουμε του χρόνου να δούμε την αρχή μιας ανάκαμψης σε όλη την ευρωζώνη. Υπάρχει αισιοδοξία και πιστεύω ότι θα υπάρξει σε Ελλάδα και ευρωζώνη ανάπτυξη» τόνισε ακόμα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι τον Απρίλιο του 2014 θα γίνει μια αποτίμηση για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, σημειώνοντας ότι τότε θα συζητηθεί ενδεχόμενο νέο κούρεμα. «Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία και την εκτέλεση του ελληνικού προγράμματος που λήγει το 2014» σημείωσε.

Βίντεο ΝΕΤ + alpha

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top