Βολές από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και για καθυστερήσεις στην καταπολέμηση της ανεργίας

Αίτημα ενημέρωσης από Στουρνάρα- κατάθεση επερώτησης για τον ΕΟΠΥΥ!

Διευρύνεται το «μέτωπο» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αφορμή και τις δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, οι οποίες σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη καθυστερούν, ενώ παράλληλα εκφράζονται υπόνοιες για αδιαφανείς διαδικασίες.

Το θέμα της ανεργίας, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών χθες, απασχόλησε τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα υπό την προεδρία του γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Γιάννη Μανιάτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν ταυτόχρονα οι συναρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης συμμετείχαν σε σύσκεψη, στην οποία αποφασίσθηκε να ζητηθεί από την Ε.Ε., με κοινή πρόταση των υπουργείων τους, να χρηματοδοτήσει τις δράσεις για την κοινωφελή εργασία και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Όπως έγινε γνωστό, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε, διά του Φίλιππου Σαχινίδη να ενημερωθεί το ταχύτερο από τον υπουργό Οικον��μικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ ζητά να παρευρίσκονται στη συνάντηση και οι υπουργοί Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δεν θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος, πρόχειρες και αποσπασματικές λύσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο, οι οποίες μάλιστα προσπαθούν να παρακάμψουν τις διαδικασίες εποπτείας και ελέγχων από το ΑΣΕΠ».

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε επίσης επίκαιρη επερώτηση για τα προβλήματα, τις καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, την οποία υπογράφουν όλα τα μέλη της ΚΟ του Κινήματος ( ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου)με επικεφαλής τον κ. Βενιζέλο. Στ��ν επερώτηση αναφέρεται ότι «η διασφάλιση των πόρων για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και η ομαλοποίηση της λειτουργίας του θα πρέπει να αποτελούν τους δύο βασικούς στόχους» και ότι «σε αυτή την κατεύθυνση δεν δικαιολογείται καμία χαλάρωση,αλλά αντίθετα χρειάζεται σχέδιο με συγκεκριμένες δράσεις και χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους».
Ανάμεσα σε άλλα ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της ενοποίησης δομών και του νέου οργανογράμματος του ΕΟΠΥΥ, για την άμεση πληρωμή των κα��υστερουμένων μέχρι 31/12/2011 οφειλών προς τρίτους, για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της Ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κλπ.

Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών και σε αυτήν επισημαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο «σε όσους κωλυσιεργούν και υπονομεύουν με τις πρακτικές τους την πορεία ολοκλήρωσης της προσπάθειας τους, για την αποτελεσματική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και των υπηρεσιών του».

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση κατέθεσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για το πρόγραμμα των 400.000 θέσεων προσωρινής εργασίας. Ο βουλευτής τουΠΑΣΟΚ ζητά να ενημερωθεί από τον υπουργό Εργασίας «σε ποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έχετε προχωρήσει» και επισημαίνει ότι «δεν χωρούν καθυστερήσεις, κωλυσιεργία και μικροκομματικές επιδιώξεις».​​​​​​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top