Το υπουργείο οικονομικών έχει κέφια και σου λύνει για ακόμη μια φορά τα χέρια! Δες πως!

Έρχονται τα πάνω κάτω με το… ηλεκτρονικό παράβολο

Το υπουργείο οικονομικών έχει κέφια και σου λύνει για ακόμη μια φορά τα χέρια! Δες πως!

​Πολύ «hi tech» γίνεται το υπουργείο οικονομικών! Εκτός του ότι θα υποβάλλουμε ηλεκτρονικά τις φορολογικές δηλώσεις, από δω και στο εξής θα έχουμε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής σειράς παραβόλων, όπως αυτά του γάμου, των ΚΤΕΟ, της έκδοσης διαβατηρίων και ταυτότητας αλλά και παράβολα που σχετίζονται με την έναρξη επαγγέλματος!

Μετά από απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη ζωή μας μπαίνει ένας νέος όρος…. που αναμένεται να μας λύσει τα χέρια και να μας ξεκουράσει τα πόδια!!! Πρόκειται για τον όρο «ηλεκτρονικό παράβολο» (e-Παράβολο) που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας μοναδικός ψηφιακός κωδικός που χορηγείται μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) www.gsis.gr.

Με τη χρήση της σχετικής εφαρμογής κάθε ενδιαφερόμενος (φυσικό ή μη φυσικό πρόσωπο) θα μπορεί να ζητήσει τη χορήγηση παραβόλου σε ηλεκτρονική μορφή.

Πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν πιστοποιημένοι και μη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISnet.

Εφόσον χορηγηθεί το e-Παραβόλο, καταβάλλεται το αντίστοιχο ποσό στον φορέα είσπραξης με γνωστοποίηση σε αυτόν του μοναδικού ψηφιακού κωδικού.

Η καταβολή μπορεί να πραγματοποιείται και με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γ.Γ.Π.Σ.

Μέσω της εφαρμογής του e-Παραβόλου παρέχεται η απαραίτητη πληροφόρηση στην υπηρεσία όπου κατατίθεται το e-Παράβολο, ως προς τον έλεγχο της εγκυρότητάς του και της συνδρομής των προϋποθέσεων τυχόν επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα, στον ��ιστοποιημένο χρήστη μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γ.Γ.Π.Σ. να ανατρέχει στα παράβολα που έχουν εκδοθεί για λογαριασμό του, να τα εκτυπώνει εκ νέου και να ζητά την επιστροφή τους μέσω τραπεζικού λογαριασμού του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top