Θρίλερ με την συλλογική σύμβαση εργασίας – Δεν υπογράφει ο ΣΕΒ, προτείνει δικό του πρωτόκολλο

Δεν δεσμεύονται γραπτώς για το επίδομα γάμου,αλλά θα το δώσουν λένε οι βιομήχανοι

​Την πλάτη του στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση «γυρνά» ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να την υπογράψει. Αντ’ αυτής προτείνει ένα πρωτόκολλο συμφωνίας το οποίο θα περιέχει όλα τα αιτήματα.

Επίσης, για πρώτη φορά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι άλλες τρεις εργοδοτικές οργανώσεις, δηλαδή ο Σύνδεσμος Ελληνικών τουριστικών Επιχειρήσεων, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου να υπογράψουν μαζί με τη ΓΣΕΕ Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να μείνει εκτός αυτής ο ΣΕΒ.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, όπως αναλυτικά γράψαμε στο star.gr ο ΣΕΒ ξεκαθάρισε πως οι επιχειρήσεις του θα συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου μη λαμβάνοντας υπόψη την λήξη ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας". Αν και ο ΣΕΒ αρνήθηκε να δεσμευθεί γραπτώς για την καταβολή αυτού του επιδόματος γάμου, πληροφορίες λένε πως στο πρωτόκολλο που προτείνει θα είναι ενσωματωμένο το επίδομα γάμου.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα Τρίτη πραγματοποιείται η τρίτη κατά σειρά, συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για τη υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ λήγει σήμερα η ισχύς της μετενέργειας της προηγούμενης σύμβασης και 42 κλαδικών συμβάσεων.

Βίντεο star