Νέα αρχή για την οικονομία με την υπογραφή της συμφωνίας Cosco-Hewlett Packard – ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ

Σαμαράς: "Στον παγκόσμιο χάρτη των μεταφορών ο Πειραιάς"

​Λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές για τη συμφωνία της Cosco και της HP, ο πρωθυπουργός μπήκε σε πούλμαν με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά μαζί με τα στελέχη των δύο μεγάλων εταιρειών.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε στους κινέζους επιχειρηματίες τις.. ομορφιές και όλα τα κατατόπια του λιμανιού, κάνοντας αναφορές και στην πλούσια ιστορία του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Αναφερόμενος στη συμφωνία ο πρωθυπουργός μίλησε για νέα αρχή για τον Πειραιά αλλά και για την οικονομία , τονίζοντας ότι με αυτήν την εξέλιξη ο Πειραιάς εδραιώνεται στον διεθνή χάρτη των παγκοσμίων μεταφορών.

«Τέτοιες επενδύσεις σφραγίζουν τη δύναμη και την θέση του Πειραιά στον παγκόσμιο χάρτη των μεταφορών και βοηθούν τον τόπο μας ιδιαίτερα στον τομέα της ανεργίας. Βοηθούν να τα βγάλουμε πέρα ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς , δίνοντας έτσι τις «ευλογίες» του στη συμφωνία των δύο «παγκόσμιων κολοσσών».

Στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας τις δύο πλευρές εκπροσώπησαν ο διευθύνων σύμβουλος της HP Ελλάς Πυθαγόρας Παπαδημητρίου και ο γενικός διευθυντής της Cosco Ελλάς Άγγελος Καρακώστας.

Παρόντες όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr , ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Κώστας Μουτζούρης, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, ο υπουργός Παιδείας Κωνταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σ��εδιασμού του γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Πτωχός και ο αμερικανός πρέσβης Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Υπενθυμίζουμε πως η εν λόγω συμφωνία προβλέπει, τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας HP να διανέμονται, θαλάσσια με πλοία από την Ασία στο terminal της Cosco, και σιδηροδρομικά προς την κεντρική και ανατολική Ευρώπη από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Βίντεο ΣΚΑΙ