Συμφωνία για την αποπληρωμή των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ

Κατά τη διυπουργική σύσκεψη στο ΓΛΚ

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για τη διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων, μέσω του ΕΟΠΥΥ, προς τους παρόχους του Εθνικού Συστήματος Υγείας των προηγουμένων ετών, κατά τη διυπουργική σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,ο υπουργός Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζος, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.
Μετά τη διυπουργική σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε ευρύτατη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, υπό τον υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πελοπίδα Καλλίρη, του διοικητή του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου και τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία έχουν συμβληθεί στον ΕΟΠΥΥ.
Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε περιορισμένη ποσοστιαία μείωση επί των οφειλομένων, σύμφωνη με άλλες μειώσεις, που ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί, όπως η αυτόματη επιστροφή και η επιστροφή ποσών σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης σε βάρος της φαρμακοβιομηχανίας. Οι υπόλοιπες μειώσεις κυμαίνονται από 8% έως και 20% επί των οφειλομένων.