Που φτάσαμε…. Οι Έλληνες βάζουν λουκέτα στην Αθήνα και κάνουν επενδύσεις στα Τίρανα!!!

Τα στοιχεία της ελληνικής πρεσβείας στην Αλβανία σοκάρουν!

Που φτάσαμε…. Οι Έλληνες βάζουν λουκέτα στην Αθήνα και κάνουν επενδύσεις στα Τίρανα!!!

​Τη στιγμή που στην Ελλάδα τα λουκέτα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων στρέφει το βλέμμα στο εξωτερικό εξαιτίας της αυξημένης ανεργίας στην πατρίδα, στην γειτονική Αλβανία γίνονται επενδύσεις «made in Greece»!!!!

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, η Ελλάδα , παρά τη κρίση, παραμένει στον κατάλογο των σημαντικότερων ξένων επενδυτών στην Αλβανία, κατέχοντας την πρώτη θέση στις άμεσες ξένες επενδύσεις/stock (��ώρευση όλων των ετών), ενώ ένα σημαντικό ποσοστό που κυμαίνεται από 26% έως και 28% των ξένων επενδυτών στην Αλβανία, είναι ….ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Πιο συγκεκριμένα, το 2009, το μερίδιο των ελληνικών άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ) στη βαλκανική αυτή χώρα διαμορφώθηκε στο 30,05% και η αξία τους ήταν 671 εκ. ευρώ, ενώ το 2010, τη χρονιά δηλαδή που μπήκε η χώρα μας στο μνημόνιο, η τάση αυτή αυξήθηκε και οι ελληνικές ΑΞΕ εκεί … σημείωσαν αύξηση 7,9%, σε σχέση με το 2009. Ειδικότερα, το 2010, το μερίδιο των ελληνικών άμεσων ξένων επενδύσεων διαμορφώθηκε στο 27,42% επί του συνόλου των ΑΞΕ!

Επενδύσεις αλά… ελληνικά!

Αν νομίζετε ότι οι Έλληνες πηγαίνουν στην Αλβανία για να ανοίξουν μόνο… σουβλατζίδικα, ταβέρνες και μπουγατσατζίδικα, κάνετε λάθος!! Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ελληνικές επενδύσεις στην Αλβανία αφορούν κυρίως τους ακόλουθους τομείς δραστηριότητας: τραπεζικό τομέα, τηλεπικοινωνίες, υπηρεσίες υγείας, καύσιμα, κατασκευές, πληροφορική, παραγωγή και εμπορία δομικών υλικών, νομικές, λογιστικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, κλάδο τροφίμων, κλωστοϋφαντουργία και υποδηματοποίία κ.ά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top