Στη Βουλή σήμερα το φορολογικό!-Ξεχάστε την επιστροφή φόρου που ξέρατε!

Κατάργηση των φοροαπαλλαγών εκτός ιατρικών, διατροφής και δωρεών στο Δημόσιο

Στη Βουλή σήμερα το φορολογικό!-Ξεχάστε την επιστροφή φόρου που ξέρατε!

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε! Κάποτε όλοι περίμεναν μια μικρή ή μια μεγάλη επιστροφή φόρου που σήμερα καταργείται…

Το φορολογικό νομοσχέδιο έχει πάρει πλέον το πράσινο φως από τη τρόικα αλλά έως τη Δευτέρα αργά το βράδυ, δεν υπήρχε πλήρης έγκριση αφήνοντας περιθώριο για τροποποιήσεις!

Σήμερα Τρίτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο!

Καταργούνται από το 2013

Όλες οι φοροαπαλλαγές σε όσα νοικοκυριά έχουν στεγαστικό δάνειο, δίδακτρα φροντιστηρίων, ενοίκιο, ασφάλιστρα και δαπάνες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!

Ουσιαστικά επηρεάζει καταλυτικά 800.000 νοικοκυριά!

Παράδειγμα

Μισθωτός χωρίς παιδιά με εισόδημα 20.000 ευρώ ο οποίος έχει καταβάλει 1.000 ευρώ για τόκους στεγαστικού δανείου και 800 ευρώ για ασφάλιστρα ζωής, κέρδιζε έκπτωση φόρου 180 ευρώ δηλαδή το 10% της δαπάνης για τόκους και ασφάλιστρα.

Η κατάργηση της έκπτωσης τόκων στεγαστικών δανείων, μπορεί να διευρύνει τα βάρη για τους φορολογουμένους, δεν έχει όμως καμία διάσταση υποβοήθησης της φορο- διαφυγής. Δεν ισχύει το ίδιο με τις φοροαπαλλαγές για ενοίκια κύριας κατοικίας ή παιδιών που σπουδάζουν, όπως άλλωστε και για τα δίδακτρα φροντιστηρίων.

Απουσία κινήτρων για τη συλλογή αποδείξεων, γεννάται εύλογα το ερώτημα γιατί να ζητήσει ο ενοικιαστής απόδειξη και να μην έρθει σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη για χαμηλότερο ενοίκιο. Το υπουργείο Οικονομικών μελετά επί μήνες την παροχή κινήτρων για τη συλλογή αποδείξεων σε συνδυασμό με τη χρήση πλαστικού χρήματος, που θα διευκολύνει την απευθείας είσπραξη του ΦΠΑ.

Προς το παρόν, δεν έχει καν διευκρινιστεί αν και το 2013 θα υπάρχει υποχρέωση των φορολογουμένων να συλλέγουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους για να μην υπάρξει ποινή πρόσθετου φόρου, όπως ισχύει φέτος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top