Γαλλία: 100 γάτες βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτη ή θαμμένες! 

Για «σπίτι του τρόμου» κάνει λόγο φιλοζωική οργάνωση

Περισσότερες από 100 νεκρές γάτες βρέθηκαν σε καταψύκτη ή θαμμένες σε ένα «σπίτι της φρίκης» στη νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στο La Roquette-sur-Siagne, πέντε μίλια βόρεια των Καννών. 

Η Ομάδα Προστασίας των Ζώων (AEPA), ανακοίνωσε ότι βρήκε επίσης 38 γάτες – ανάμεσά τους 12 γατάκια και μια έγκυο ενήλικη-  ζωντανές αλλά σε κακή κατάσταση. Μάλιστα κάποιες από αυτές εμφανίζουν συμπτώματα τύφου, ο οποίος είναι εξαιρετικά μολυσματικός και μπορεί να αποβεί θανατηφόρος.

«Ζούσαν στη βρωμιά σε αυτό το σπίτι για αρκετά χρόνια, χωρίς φροντίδα» υποστηρίζει η AEPA.  

Το «σπίτι της φρίκης»

Η Οργάνωση χαρακτηρίζει «σπίτι της φρίκης» την οικία που βρέθηκαν οι γάτες, ενώ ο  γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός  BFM ανέφερε ότι 50 γάτες εντοπίστηκαν θαμμένες στον κήπο. 

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 66χρονο άνδρα, τον οποίο άφησε ελεύθερο την Τετάρτη.

Ένα άλλο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, το France 3 Cote d-Azur μετέδωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη οδηγήθηκε για ψυχιατρική αξιολόγηση.

Η AEPA φέρεται να εξέταζε από τον Δεκέμβριο του 2023 σχετικές καταγγελίες, συλλέγοντας πληροφορίες, μέχρι να έχει αρκετά στοιχεία για την ενημέρωση της γαλλικής αστυνομίας.  Όπως ανέφερε η Οργάνωση γνώριζε ήδη για το σπίτι από προηγούμενα περιστατικά το 2019, όταν ανακτήθηκαν 58 γάτες, όπως και το 2021.

Ο άνδρας σύμφωνα  με πληροφορίες κρατούσε ημερολόγιο για τις γάτες του, τις οποίες αποκαλούσε «αγάπες του», όπως μετέδωσε το France 3.