Τουρκία: Ταυτόχρονα ψήφισαν Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου!

Η εξέλιξη της ψηφοφορίας και τι ώρα θα μάθουμε το αποτέλεσμα

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία της ψηφοφορίας στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, όπως  μετέδωσε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Τσαμούρη, η απεσταλμένη του Star Έλενα Παπαδημητρίου. Όπως επίσης επισήμανε, στις 6.30 μ.μ. σήμερα αναμένεται να υπάρχει σαφής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Εκλογές σήμερα στην Τουρκία: Ερντογάν ή Κιλιτσντάρογλου το ερώτημα

 

Εκλογές στην Τουρκία: Τι μετέδωσε η απεσταλμένη του Star  Έ. Παπαδημητρίου μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Κ. Τσαμούρη 

Και οι δύο υποψήφιοι πάντως θέλουν αποσπάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό από τα 8 εκατ. ψηφοφόρων που απείχαν από την ψηφοφορία στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.       

Την ίδια ώρα πήγαν να ψηφίσουν Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου 

Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου, όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της στο Star η Δέσποινα Μανδελενάκη, ψηφισαν ταυτόχρονα με τη συνοδεία των συζύγων τους.

Η προσέλευση Ερτνογάν και Κιλιτσντάρογλου την ίδια ώρα για να ψηφίσουν (video Star)  

Οι υποστηρικτες του Ερντογαν φώναζαν ρυθμικά το όνομά του έξω από το εκλογικό κέντρο όπου πήγε να ψηφίσει, στην  ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Στο πλευρό του η σύζυγος του Εμινέ. Ο ίδιος χαιρέτησε τον κόσμο λίγο πριν ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

«Η Τουρκία με μία συμμετοχή που φτάνει το 90% έδωσε με τον καλύτερο τρόπο τον δημοκρατικό της αγώνα. Και πιστεύω πως και σήμερα θα το πράξει με τον ίδιο τρόπο. Εύχομαι στον Αλλάχ να αποβεί επωφελής για την πατρίδα και το έθνος μας» δήλωσε ο Ερντογάν

 Εκλογές Τουρκία: Ο Σινάν Ογάν στηρίζει Ερντογάν στον δεύτερο γύρο

Περικυκλωμένος από κάμερες έφτασε σε εκλογικό κέντρο της Άγκυρας ο έτερος μονομάχος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Με διαφορά λίγων δευτερολέπτων από τον Ερντογάν έριξε την ψήφο του στην κάλπη μαζί με τη σύζυγό του και δήλωσε αμέσως μετά: «Ας ρίξουν όλοι την ψήφο τους και μετά προστατέψτε την κάλπη . Διότι αυτές οι εκλογές γίνονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Έγιναν κάθε είδους εκστρατείες συκοφαντίας και λασπολογίας εναντίον μας. Εμπιστεύομαι την κοινή λογική του λαού μας. Η δημοκρατία και η ελευθερία σίγουρα θα έρθουν σε αυτή τη χώρα.