Με ευρώ γέμισαν οι δρόμοι της περιοχής Χόμποκεν στην Αμβέρσα, όταν οδηγός οχήματος, το οποίο καταδίωκε η αστυνομία, άνοιξε το παράθυρο και σκόρπισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Gazet van Antwerpen» και αναδημοσιεύουν οι «Brussels Times», το περιστατικό έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο 6 Μαΐου. Το αυτοκίνητο τράπηκε σε φυγή κατά τη διάρκεια μιας συνήθους διακοπής κυκλοφορίας στην περιοχή. H αστυνομία περισυνέλλεξε περίπου 10.000 ευρώ, ωστόσο εκτιμάται ότι πολλά από τα χαρτονομίσματα τα μάζεψαν περαστικοί.
Ο οδηγός κατάφερε να ξεφύγει από την αστυνομία, αλλά αργότερα το ίδιο βράδυ, ένας άνδρας μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα της Φλάνδρας ισχυριζόμενος ότι ήταν εκείνος που οδηγούσε το όχημα. Η αστυνομία ερευνά γιατί ο οδηγός τράπηκε σε φυγή και πέταξε τόσο μεγάλες ποσότητες χρημάτων από τα παράθυρα.
Εν τω μεταξύ, πριν ο φερόμενος ύποπτος παραδοθεί, οι Αρχές καταδίωξαν ένα άλλο όχημα, πιστεύοντας ότι ήταν το αυτοκίνητο που αναζητούσαν. Η αστυνομία σταμάτησε τελικά το όχημα στο Σκαρμπέεκ, στις Βρυξέλλες για να διαπιστώσει όμως ότι δεν ήταν το σωστό αυτοκίνητο.
Της Μαρίας Ψαρά