9+1 προορισμοί για να περάσετε αξέχαστα τις γιορτές

Kάντε κάτι διαφορετικό φέτος τα Χριστούγεννα

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, οι πόλεις φοράνε τα γιορτινά τους και η ατμόσφαιρα γεμίζει χαρά. Εάν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό φέτος δεν είναι αργά. Μπορείτε να καλέσετε όλους σας τους φίλους, να πάτε σε κέντρο διασκέδασης, σε καζίνο, ή ακόμη καλύτερα να πάτε ένα ταξίδι για να γεμίσετε αναμνήσεις μιας ζωής.

4+1 ταξίδια που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου!

Ετοιμάσαμε για εσάς τους δέκα καλύτερους προορισμούς για τις υπέροχες αυτές ημέρες.

Πράγα

Τον Δεκέμβριο η Πράγα μετατρέπεται σε μια χώρα των θαυμάτων που πρέπει να τη δείτε από κοντά για να το πιστέψετε. Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός καλύπτει τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική της πόλης και η αγορά της είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Επιπλέον τα πιο διάσημα της αξιοθέατα όπως η Παλιά Πόλη είναι δωρεάν. 

Ρώμη

Η αιώνια πόλη της Ρώμης γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή όταν έρχονται οι γιορτές. Θαυμάστε τα εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Piazza Venezia, δίπλα στο Κολοσσαίο και στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου του Βατικανού προτού δείτε την παλαιότερη μόνιμη σκηνή της φάτνης στον κόσμο στη Βασιλική της Santa Maria Matzore. Στη συνέχεια, ψωνίστε γιορτινά κεράσματα, διακοσμητικά και δώρα στην τεράστια χριστουγεννιάτικη αγορά της Piazza Navona. Κανένα ταξίδι δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς να παρακολουθήσετε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα και την ευλογία του Πάπα έξω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. 

Οι 24 καλύτεροι προορισμοί για το 2024 - Ένας ελληνικός στη λίστα!

Άσπεν

Οι δραστήριοι ταξιδιώτες αλλά και όσοι ζητούν να χαλαρώσουν θα λατρέψουν τις γιορτές στο Άσπεν. Αυτή η ορεινή πόλη του Κολοράντο είναι ένας παράδεισος για τους σκιέρ χάρη στις 76 πίστες της. Επιπλέον το Άσπεν φιλοξενεί πολλά πολυτελή θέρετρα με ζεστά τζάκια και πολυτελή σπα για χαλάρωση. Στο κέντρο της πόλης απολαύστε τις 12 ημέρες του Άσπεν – 12 ημέρες εκδηλώσεων που περιλαμβάνει δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.  

Μαλδίβες

Αν έχετε κουραστεί το κρύο και ψάχνετε κάτι εναλλακτικό τότε οι Μαλδίβες είναι σίγουρα για εσάς. Υπέροχος ζεστός καιρός, πολυτελή καταλύματα, πανέμορφο τοπίο θα σας κάνουν αυτές τις γιορτές αξέχαστες. Όταν δεν κολυμπάτε με τροπικά ψάρια ή δεν κάνετε ηλιοθεραπεία στη λευκή άμμο μπορείτε να χαλαρώνετε σε ένα μπάνγκαλοου πάνω στο νερό. Πολλά θέρετρα μεταφέρουν το πνεύμα των γιορτών στον καλοκαιρινό καιρό με Άγιους Βασίληδες και Χριστουγεννιάτικες αγορές.

Σάλτσμπουργκ

Το Σαλτσμπουργκ της Αυστρίας είναι ιδανικό για χριστουγεννιάτικες διακοπές γεμάτες παράδοση. Κάθε Δεκέμβριο, οι ντόπιοι φορούν μάσκες καθώς κυνηγούν τους θεατές σε όλη την Παλιά Πόλη, όπως λέγεται ότι έκανε το λαϊκό πλάσμα ο Κράμπους για να τρομάξει τα άτακτα παιδιά. Επιπλέον, η πόλη προσφέρει μια ετήσια χριστουγεννιάτικη αγορά που πουλά διακοσμητικά, παιχνίδια και ειδικές λιχουδιές, όπως ζεστό κρασί και λουκάνικα. Αν σας αρέσει να ακούτε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, εξοικονομήστε χρόνο για μια ημερήσια εκδρομή στο κοντινό Oberndorf, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το "Silent Night".

Τρόμσο

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δείτε το βόρειο σέλας, αυτή η νορβηγική πόλη δεν έχει περισσότερο από μία ώρα ηλιακού φωτός το χειμώνα. Αλλά μην ανησυχείτε – τα αστραφτερά χριστουγεννιάτικα φώτα του Tromso και τα ζωντανά τοπία του ουρανού δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα για μαγικές χριστουγεννιάτικες διακοπές. Επισκεφτείτε το διάσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Stortorget, μάθετε για την κουλτούρα των Σάμι σε μια περιήγηση με έλκηθρο με ταράνδους ή μείνετε ζεστοί σε ένα ζεστό καφέ. Για μια ακόμα πιο αξέχαστη εμπειρία, διανυκτερεύστε στους Ice Domes Tromso το οποίο ανακατασκευάζεται κάθε φθινόπωρο, αυτό το μοναδικό αξιοθέατο διαθέτει ξενοδοχείο, κινηματογράφο, μπαρ και εστιατόριο που είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από πάγο.

6+1 αξέχαστες μονοήμερες εκδρομές από την Αθήνα

Ιερουσαλήμ

Για πραγματικά αξέχαστες διακοπές, επισκεφθείτε την Ιερουσαλήμ αυτά τα Χριστούγεννα. Σημαντικός προορισμός προσκυνήματος, οι Άγιοι Τόποι είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστοι κατά τη διάρκεια των διακοπών. Οι οικογένειες μπορούν να μπουν στο πνεύμα των γιορτών με ένα ταξίδι στο Σπίτι του Άγιου Βασίλη, ένα εορταστικό αξιοθέατο με κουζίνα με μπισκότα, εργαστήριο παιχνιδιών και ταχυδρομικό σταθμό. Στη συνέχεια, επισκεφθείτε το διάσημο Δυτικό Τείχος στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ ή κατευθυνθείτε προς την κοντινή Βηθλεέμ για τα Μεσάνυχτα στην Πλατεία Manger. Συμπεριλάβετε σεμνά ρούχα όταν ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας –που να καλύπτουν τα γόνατα και τους αγκώνες σας -  όταν περιηγείστε στους θρησκευτικούς χώρους της Ιερουσαλήμ.

Χονολουλού

Αν και ο Δεκέμβριος σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής περιόδου αιχμής του Oahu, οι άφθονες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες, ο ζεστός καιρός και αν είστε τυχεροί μπορεί να δείτε και φάλαινες. Βασιστείτε στη Χονολουλού για να απολαύσετε εύκολη πρόσβαση στις διασκεδαστικές βιτρίνες διακοπών της Chinatown. Και μην χάσετε τη μηνιαία εκδήλωση Honolulu City Lights στο Honolulu Hale, η οποία περιλαμβάνει τα πάντα, από μια τελετή φωταγώγησης δέντρων μέχρι και παρέλαση. 

Κεμπέκ

 Αυτή η καναδική πόλη είναι η επόμενη καλύτερη εξόρμηση.  Τον Δεκέμβριο, τα γραφικά πέτρινα κτίρια και τα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια του Old Québec, εξοπλισμένα με εορταστικές διακοσμήσεις και φώτα, εμπνέουν χαρά. Πάρτε τα παιδιά σας να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη στο Quartier Petit Champlain, δοκιμάστε εποχικές γερμανικές λιχουδιές, όπως μελόψωμο και ζεστό κρασί στη γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά ή κάντε πατινάζ στον πάγο στην Place D'Youville.

Βιέννη

Αυτή η αυστριακή πόλη γεμίζει με χριστουγεννιάτικες αγορές. Για τους ταξιδιώτες, η πιο αξέχαστη αγορά είναι η κύρια που πραγματοποιείται στην πλατεία Rathausplatz, η οποία έχει ως φόντο το νεογοτθικό δημαρχείο. Ενώ εξετάζετε την αγορά για μοναδικά δώρα, αναζητήστε σφαίρες χιονιού – εφευρέθηκαν στη Βιέννη το 1900. Επίσης, θυμηθείτε να αγοράσετε μια ζεστή κούπα Weihnachtspunsch για να σας κρατήσει ζεστούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top