Ισόβια στον μακελάρη της Φλόριντα - Είχε σκοτώσει 17 μαθητές το 2018

Οι ένορκοι συμφώνησαν να μην του επιβληθεί η θανατική ποινή

Ο Νίκολας Κρουζ, ο οποίος το 2018 σκότωσε 17 μαθητές στη Φλόριντα, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή / Βίντεο Reuters

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς το δικαίωμα αναστολής της ποινής καταδικάστηκε και επισήμως χθες (2/11) ο Νίκολας Κρουζ, ο οποίος πυροβόλησε με ένα ημιαυτόματο τουφέκι και σκότωσε 17 μαθητές και εργαζόμενους στο λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Θανατική ποινή για τον μακελάρη της Φλόριντα

Τον περασμένο μήνα οι ένορκοι συμφώνησαν να μην επιβληθεί στον 24χρονο Κρουζ η θανατική ποινή, μην αφήνοντας άλλο περιθώριο στο δικαστήριο παρά μόνο να του επιβάλει ισόβια.

Ο Νίκολας Κρουζ, ο μακελάρης που πυροβόλησε και σκότωσε 17 μαθητές στο λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στη Φλόριντα το 2018, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη / Φωτογραφία AP

Ο Κρουζ είχε δηλώσει ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, για τη σφαγή που διέπραξε στις 14 Φεβρουαρίου 2018.

Η δικαστής Ελίζαμπεθ Σέρερ συμφώνησε με το αίτημα της εισαγγελίας και επέτρεψε στους συγγενείς των θυμάτων του 24χρονου να μιλήσουν στο δικαστήριο προτού να ανακοινωθεί η ποινή. Ορισμένοι από αυτούς επέκριναν δριμύτατα την απόφαση των ενόρκων και τον νόμο της Πολιτείας της Φλόριντας που απαιτεί ομοφωνία προκειμένου να καταδικαστεί σε θάνατο ένας κατηγορούμενος.

Είχε προειδοποιήσει ο μακελάρης της Φλόριντα: «Ορκίζομαι στο Θεό μια μέρα θα αιματοκυλήσω το σχολείο»

Ο Κρουζ είχε δηλώσει ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, για τη σφαγή που διέπραξε στις 14 Φεβρουαρίου 2018 / Φωτογραφία AP

Πολλοί συγγενείς απευθύνονταν απευθείας στον Κρουζ, ο οποίος παρακολουθούσε ανέκφραστος, πίσω από τα μεγάλα γυαλιά και την προστατευτική μάσκα του. Η Αν Ράμσεϊ, η μητέρα της 17χρονης Χελένα Ράμσεϊ, του είπε ότι είναι «σατανικός» ενώ η Ινέζ Χίξον τον αποκάλεσε «εγχώριο τρομοκράτη» επειδή σκότωσε τον πεθερό της, τον διευθυντή του αθλητικού τμήματος του σχολείου, Κρις Χίξον.

Ο Κρουζ ήταν 19 ετών όταν εξαπέλυσε την επίθεση στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας του Πάρκλαντ, από το οποίο είχε αποβληθεί.