Ανόβερο: Τέλος το ζεστό νερό σε όλα τα δημόσια κτήρια

«Κρύο ντους» για πολίτες λόγω της κρίσης με το ρωσικό αέριο

«Χαράτσι» για την κατανάλωση αερίου ενεργοποιεί η γερμανική κυβέρνηση, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού / Βίντεο Open

Η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη που σταματά το ζεστό νερό στα δημόσια κτίρια, σε συνέχεια της δραματικής μείωσης της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία, γίνεται το Ανόβερο.

Με στόχο να εξοικονομήσει ενέργεια, η γερμανική πόλη αποφάσισε πως δε θα διατίθεται πλέον ζεστό το νερό για το πλύσιμο των χεριών, αλλά ούτε και ζεστό ντους, στις περιπτώσεις πισινών και δημόσιων γυμναστηρίων.

Αντιδράσεις για τη φωτογράφιση του ζεύγους Ζελένσκι στη Vogue

«Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», λέει ο δήμαρχος του Ανόβερου, ο τουρκικής καταγωγής, Μπελίτ Oνάι, επισημαίνοντας ότι τα σχολεία, τα γηροκομεία και οι κλινικές εξαιρούνται από τους περιορισμούς.

La Stampa: Η Ρωσία ζήτησε από τη Λέγκα να αποσύρει τους υπουργούς της

Αυτό, ωστόσο, το δεν είναι το μοναδικό μέτρο εξοικονόμησης ενέργειας, που αποφάσισαν οι αρχές.

Συγκεκριμένα, σταματά η λειτουργία των συντριβανιών της πόλης, αλλά και η φωταγώγηση μεγάλων κτηρίων, όπως μουσείων και του δημαρχείου.

Παράλληλα, τα δημόσια κτίρια θα έχουν θέρμανση από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Μαρτίου, με μέγιστη θερμοκρασία δωματίου στους 20 βαθμούς.

Φρίκη: Αεροσυνοδός βρήκε κεφάλι φιδιού στο γεύμα του αεροπλάνου

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, στόχος είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας της πόλης κατά 15%.

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα, ο ρωσικός κολοσσός της ενέργειας Gazprom ανακοίνωσε πως μείωσε την προμήθεια αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1, από το 40%, στο 20% της δυναμικότητάς του.