ΗΠΑ: Μεγαλοδικηγόρος κατηγορείται για τη δολοφονία συζύγου και γιου του

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει για να εισπράξει ο γιος του την ασφάλεια

Ο διακεκριμένος δικηγόρος των ΗΠΑ, Alex Murdaugh, κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου και του γιου του. Λίγες ημέρες μετά, σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του, προκειμένου να εισπράξει ο άλλος γιος του την ασφάλεια. Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές, ενώ ήταν υπεράνω πάσης υποψίας.

Η 52χρονη σύζυγός του, Maggie, και ο 22χρονος γιος του, Paul, έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν πριν από έναν χρόνο έξω από το σπίτι τους. Τότε, ο δικηγόρος είχε πει ότι βρήκε τα πτώματά τους στο αχανές κτήμα της οικογένειας στη Νότια Καρολίνα.

Maggie και Paul Murdaugh /  Φωτογραφία Facebook

Ο Alex Murdaugh κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγο και τον γιο του έξω από το σπίτι τους στη Νότια Καρολίνα / AP Photo/Mic Smith

Ο 54χρονος δικηγόρος, που βρίσκεται ήδη στη φυλακή και αντιμετωπίζει μια σειρά από ποινικές διώξεις, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στους θανάτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με κατηγορητήριο που εκδόθηκε από δικαστήριο στην κομητεία Colleton της Νότιας Καρολίνας, όπου έγιναν οι δολοφονίες, ο κ. Murdaugh κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη γυναίκα και το παιδί του με κυνηγετικό όπλο και τουφέκι, ενώ κατηγορήθηκε επίσης για κατοχή φονικού όπλου, σύμφωνα με το BBC.

Εάν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει κάθειρξη από 30 χρόνια έως ισόβια, χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης. Σύμφωνα με τον νόμο του κράτους, θα μπορούσε επίσης να τιμωρηθεί με θανατική ποινή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες και δεν είναι σαφές γιατί η αστυνομία πιστεύει ότι είναι ένοχος, έναν χρόνο μετά.

Σε δήλωσή τους,οι δικηγόροι του κ. Murdaugh αρνήθηκαν για άλλη μια φορά την εμπλοκή του. Είπαν ότι ήθελε η οικογένειά του και το κοινό «να μάθει ότι δεν είχε καμία σχέση με τους φόνους».

Η κακή απόπειρα αυτοκτονίας του Murdaugh και η είσπραξη της αποζημίωσης από την ασφάλεια ζωής

Οι κατηγορίες σηματοδοτούν την τελευταία από μια σειρά τραγωδίες για την οικογένεια, η οποία έχει εδώ και καιρό την εξουσία και την επιρροή σε ένα μικρό τμήμα της Νότιας Καρολίνας. Κατά τη διάρκεια τριών γενεών, ο προπάππους, ο παππούς και ο πατέρας του κ. Murdaugh υπηρέτησαν ως ανώτατοι εισαγγελείς σε μια αγροτική περιοχή της πολιτείας.

Μετά τις δολοφονίες, το δικηγορικό γραφείο της οικογένειας, το οποίο ιδρύθηκε πριν από έναν αιώνα, κατηγόρησε τον Murdaugh ότι έκλεψε εκατομμύρια από την επιχείρηση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται επίσης ότι μόλις τρεις μήνες μετά τη δολοφονία της συζύγου και του γιου του, ο Murdaugh οργάνωσε μια «κακή απόπειρα αυτοκτονίας», προκειμένου ο επιζών γιος του να εισπράξει 10 εκατομμύρια δολάρια (8,4 εκατομμύρια λίρες) από το ασφαλιστήριο ζωής.

\

Ο διακεκριμένος δικηγόρος των ΗΠΑ, Alex Murdaugh / Hampton County Detention Center via AP

Τότε, οι αστυνομικοί τον βρήκαν με «επιφανειακά τραύματα» στο κεφάλι αφού πυροβολήθηκε στην άκρη του δρόμου. Αρχικά, ο δικηγόρος είχε ισχυριστεί ότι δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη την ώρα που άλλαζε λάστιχο.

Όμως η ιστορία του κατέρρευσε αρκετές εβδομάδες αργότερα,αφότου ο κ. Murdaugh κατηγορήθηκε και παραδέχτηκε ότι σχεδίαζε τον δικό του θάνατο.

Αντιμέτωπος με δεκάδες κατηγορίες για απάτες ο γνωστός δικηγόρος

Οι κατηγορίες για τη στημένη απόπειρα δολοφονίας προέκυψαν μετά από σειρά ερευνών για τη ζωή του Murdaugh τους χαοτικούς μήνες μετά τον θάνατο της Maggie και του Paul. Τελικά, θα αντιμετωπίσει επίσης κατηγορίες για ασφαλιστική απάτη, κλοπή, ψευδείς καταθέσεις στην αστυνομία και άλλα εγκλήματα.

Οι πιο πρόσφατες κατηγορίες, που κατατέθηκαν τον περασμένο μήνα, τον κατηγορούν για συμμετοχή σε κύκλωμα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνταγογράφησης φαρμάκων μαζί με τον άνδρα που κατηγορείται ότι τον πυροβόλησε. 

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι έγραψε περισσότερες από 400 επιταγές αξίας 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά κράτησε μερικά από τα χρήματα για χρήση σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.