Ιαπωνία: Παγκόσμιο σοκ από την επίθεση - Σε κρίσιμη κατάσταση ο Σίνζο Άμπε

«Ήμουν δυσαρεστημένος», είπε ο άνδρας που τον πυροβόλησε πισώπλατα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο πρώην Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ο οποίος πυροβολήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Νάρα.

Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, ο Άμπε δεν έχει ζωτικές ενδείξεις, όμως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Φούμιο Κισίντα δήλωσε πως οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον σώσουν. 

 

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 67χρονος έχει τραυματιστεί από σφαίρα στη δεξιά πλευρά του λαιμού, ενώ δέχθηκε πισώπλατα δύο σφαίρες από αυτοσχέδιο όπλο.

Ο Άμπε μεταφέρθηκε με ιατρικό ελικόπτερο στο νοσοκομείο. 

 

 

«Για σπάνια πράξη πολιτικής βίας», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της χώρας, Φούμιο Κισίντα, προσθέτοντας ότι η χώρα «προσπαθεί να κατανοήσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

Ιαπωνία: Ποιος είναι ο άνδρας που πυροβόλησε τον Σίνζο Άμπε

Η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι ο άνδρας, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του Σίνζο Άμπε ήταν δυσαρεστημένος με τον πρώην πρωθυπουργό και γι’ αυτό αποφάσισε να τον σκοτώσει. 

 

 

Ο 42χρονος, ο οποίος συνελήφθη, ονομάζεται Τετσούγια Γιαμαγκάμι και είναι μόνιμος κάτοικος στη Νάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και χρησιμοποίησε χειροποίητο τουφέκι. 

Ιαπωνία: Πώς έγινε η επίθεση στον Σίνζο Άμπε

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μιλούσε σε προεκλογική εκδήλωση του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, όταν ξαφνικά ακούστηκαν δύο ή τρεις πυροβολισμοί. 

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο δράστης πυροβόλησε πισώπλατα τον Άμπε και ότι η πρώτη σφαίρα αστόχησε. 

Στη συνέχεια όμως οι άλλες δύο τον βρήκαν στον λαιμό και την πλάτη. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, ο πρώην πρωθυπουργός αιμορραγούσε στο στήθος.

Συνεργάτες του είχαν μαζευτεί πάνω του, με τουλάχιστον έναν να του κάνει μαλάξεις, σύμφωνα με στέλεχος του ΦΔΚ που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Jiji.