Πληθαίνουν οι χώρες της Δύσης που στέλνουν όπλα στην Ουκρανία

 Πιθανή η ελληνική συμμετοχή στη δύναμη ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ

Αυξάνονται καθημερινά οι χώρες της Δύσης που ενισχύουν με όπλα και πυρομαχικά την Ουκρανία. Παράλληλα, το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να ενεργοποιήσει άμεσα και τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης που διαθέτει και στην οποία δεν αποκλείεται να συμμετάσχει και η Ελλάδα.

Βίντεο – ντοκουμέντο: Άρμα μάχης χτυπά καμεραμάν σε παράθυρο

Όπως μετέδωσε από το Πεντάγωνο ο Κώστας Συμεωνίδης  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ακόμα και πολύ μακρινές χώρες όπως η Αυστραλία ή χώρες που παραδοσιακά διατηρούσαν μια μετριοπαθή στάση, όπως η Σουηδία, η Φινλανδία, ή ακόμα και η Νορβηγία, στέλνουν πολεμοφόδια στην Ουκρανία. Στις δεκάδες χώρες της Δύσης οι οποίες βοηθούν στρατιωτικά την Ουκρανία, περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.  Πρόκειται για  χώρες οι οποίες έστειλαν ή θα στείλουν κυρίως αντιαρματικά όπλα,  αντιαεροπορικούς πυραύλους,  τυφέκια, πυρομαχικά και καύσιμα. 

Αμυντικό υλικό και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία στέλνει η Ελλάδα  

Επίσης, η Πολωνία, η Σλοβακία και ενδεχομένως η Βουλγαρία, ετοιμάζονται να εφοδιάσουν την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής MIG-29, ώστε να τα πετούν Ουκρανοί πιλότοι που γνωρίζουν το χειρισμό τους. 

Πώς ο Στάλιν εξόντωσε εκατομμύρια Ουκρανούς χωρίς να πέσει ούτε σφαίρα  

H Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ και η ελληνική συμμετοχή 

Τώρα, από πλευράς ΝΑΤΟ έχει ανακοινωθεί ότι ενεργοποιείται η Response Force, η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης της Συμμαχίας, η οποία το πιθανότερο είναι να αναπτυχθεί στη Ρουμανία και την Πολωνία. 

Προς το παρόν το ΝΑΤΟ δεν έχει ζητήσει από τη χώρα μας δυνάμεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί. Στην περίπτωση που συμβεί είναι πιθανό να στείλουμε μαχητικά αεροσκάφη και πιθανώς και ειδικές δυνάμεις.