ΠΟΥ: Η Ευρώπη είναι σε κατάσταση που μπορεί να φέρει το τέλος της πανδημίας

Πώς θα διατηρηθεί η ανοσία στον πληθυσμό - Ο παράγοντας «Όμικρον»

Χάρη στην ισχυρή ανοσία σε όλη την Ευρώπη και τη μικρότερη σοβαρότητα της Όμικρον, η Ευρώπη είναι σε μια κατάσταση «κατάπαυσης του πυρός» που θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού , εκτίμησε σήμερα το ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Κορωνοϊός: Οι άνδρες ή οι γυναίκες κινδυνεύουν τελικά περισσότερο;

Με το τέλος του χειμώνα, «αυτή η περίοδος αυξημένης προστασίας πρέπει να θεωρηθεί "κατάπαυση του πυρός" που θα μπορούσε να μας φέρει μια μόνιμη ειρήνη», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Η κατάσταση αυτή δεν θα μπορέσει να διαρκέσει παρά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η ανοσία θα διατηρηθεί με τη συνέχιση των εκστρατειών εμβολιασμού και της επιτήρησης νέων παραλλαγών, διευκρίνισε ωστόσο, καλώντας τις υγειονομικές αρχές να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς.

Κορωνοϊός: Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε Long Covid; - Τα συμπτώματα

Στην εν λόγω περιφέρεια, που αριθμεί 53 χώρες, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται στην κεντρική Ασία, οι μολύνσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με την Όμικρον.

Κορωνοϊός: Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι νοσήσατε και δεν το ξέρετε

Σχεδόν 12 εκατ. νέα κρούσματα καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Ο.Υ., ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας πριν από δύο χρόνια.