Εκνευρισμός της Άγκυρας για την άφιξη των πρώτων Rafale

Αιχμές Δένδια για την τουρκική προκλητικότητα 

Εντυπωσιακή ήταν η διέλευση των έξι αεροσκαφών «Rafale» πάνω από την Ακρόπολη και την πόλη των Αθηνών. Τα γαλλικά αεροσκάφη θα κάνουν τη διαφορά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και είναι φυσικό οι Τούρκοι να δείχνουν τον εκνευρισμό τους.

Είναι η στιγμή που για πρώτη φορά οι «έξι ριπές του ανέμου», συνοδεία δύο μαχητικών Μιράζ-2000-5, περνούν πάνω από την Ακρόπολη, χθες, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Μητσοτάκης: Η συγκινητική ανάρτηση με τον χειριστή Rafale και τα παιδιά του

Μετά από μια πτήση σχεδόν δυόμισι ωρών από τη Γαλλία, τα πρώτα «Rafale» με τους Έλληνες πιλότους στα κόκπιτ, έφτασαν στη «φωλιά» τους, την Τανάγρα.

 «Διάλογος» Μητσοτάκη - Μακρόν στο Twitter για τα νέα μαχητικά

Η άφιξη των γαλλικών μαχητικών στην Τανάγρα, επισφράγισε τη δυνατή σχέση της Αθήνας με το Παρίσι.

 «Αυτή είναι η επόμενη γενιά αεροσκαφών, για ένα μελλοντικό όραμα της Ευρωπαϊκής Άμυνας, και ένα νέο κεφάλαιο στην περιφερειακή ικανότητα της Ελλάδας. Ευχαριστώ τον φίλο μου Εμμανουέλ Μακρόν που με βοήθησε να ενισχύσω τη στρατηγική μας συνεργασία», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter για να ακολουθήσει η απάντηση του Εμμανουέλ Μακρόν στον Έλληνα πρωθυπουργό «Σε ευχαριστώ αγαπητέ Κυριάκο γι’ αυτή την εμπιστοσύνη προς τη Γαλλία και τη ναυαρχίδα της αεροναυπηγικής (βιομηχανίας) της, προς την Ευρώπη της κοινής άμυνας την οποία αρχίζουμε να οικοδομούμε».

Εκνευρισμός της Άγκυρας για την άφιξη των πρώτων «ριπών του ανέμου»

Η Άγκυρα, όπως ήταν φυσικό, ενοχλήθηκε σφόδρα από την ενδυνάμωση της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Η εφημερίδα «Χουριέτ» έγραψε για «σόου της Ελλάδας με τα Rafale», ενώ η «Σαμπάχ» είχε τίτλο «η χαρά της Ελλάδας για αεροσκάφη από δεύτερο χέρι».

Αιχμές Δένδια για την τουρκική προκλητικότητα 

Αιχμές για την τουρκική προκλητικότητα άφησε ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου.

«Δεν αποτελεί επιλογή η επιστροφή στο οθωμανικό παρελθόν του 19ου αιώνα, μεταμφιεσμένο με τον μανδύα του νεο-οθωμανισμού», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών. 

 

Στο Ισραήλ ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Από το Ισραήλ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις εντάσεις που δημιουργούνται στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η αποτυχία να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές θα έχει σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις και συνέπειες στη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής».

«Η σχέση μας είναι κεφαλαιώδης και δεσμεύομαι να εμβαθύνω περισσότερο τη συνεργασία μας σε κάθε σενάριο», σημείωσε ο Ισραηλινός ομόλογός του. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top