Κατέρρευσε κτίριο στη Γαλλία: Σώθηκαν μητέρα και μωρό, νεκρός ο πατέρας

Προκλήθηκε έκρηξη πιθανόν από πρόβλημα με το φυσικό αέριο

Σοκάρουν οι εικόνες μετά από κατάρρευση κτιρίου στη νότια Γαλλία. Ένας άνδρας βρέθηκε σήμερα νεκρός στα συντρίμμια τριώροφης πολυκατοικίας, μετά από κατάρρευση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πιθανότερο σενάριο είναι να προηγήθηκε έκρηξη που οφειλόταν πιθανώς σε πρόβλημα με το φυσικό αέριο. Σύμφωνα με μαρτυρίες πάντως, η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που ακούστηκε σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από το κτίριο. 

Κατάρρευση κτιρίου στη νότια Γαλλία- φωτογραφία ΑΡ

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει απομακρύνει 15 άτομα από τα συντρίμμια εκ των οποίων ένα σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι και μια γυναίκα με το μωρό της. 

Ο άνδρας που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του είναι περίπου 30 ετών και είναι πιθανό να πρόκειται για τον πατέρα του μωρού. 

Κατάρρευση κτιρίου στη νότια Γαλλία- φωτογραφία ΑΡ

Οι πυροσβέστες με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων συνεχίζουν τις έρευνές τους για να βρουν τους δύο ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται στα ερείπια του κτιρίου. Πιστεύεται ότι πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα και τον γιο της» που κατοικούσαν στο ισόγειο.

Κατάρρευση κτιρίου στη νότια Γαλλία- φωτογραφία ΑΡ

Κατάρρευση Γαλλία: Ο σκύλος εντόπισε το μωρό μέσα στα συντρίμμια 

Οι πυροσβέστες χρειάστηκα περισσότερο από δύο ώρες για να ανασύρουν το μωρό από τα συντρίμμια, το οποίο είναι καλά στην υγεία του.
Το άκουγαν να κλαίει όμως ο εκπαιδευμένος σκύλος ήταν αυτός που βρήκε αμέσως το σημείο στο οποίο βρισκόταν.

«Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε άλλα σημεία ζωής από τα συντρίμμια, αλλά ούτε και το μωρό το είχαμε ακούσει αμέσως επίσης. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να εργαζόμαστε με σχολαστικότητα για να σηκώνουμε τα συντρίμμια και να προχωράμε σιγά σιγά προς πιθανά θύματα» διευκρίνισε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Βαρ Ερίκ Γκροχέν.

Κατάρρευση κτιρίου στη νότια Γαλλία- φωτογραφία ΑΡ

Το δυστύχημα προκλήθηκε σε κτίριο στο Σαναρί-σιρ-Μερ (Βαρ), μια πόλη στις ακτές της Μεσογείου περίπου 15.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου πενήντα χιλιομέτρων ανατολικά της Μασσαλίας.

Το πιο πρόσφατο δυστύχημα με την κατάρρευση κτιρίου στη νοτιοανατολική Γαλλία είχε σημειωθεί στις 5 Νοεμβρίου του 2018 στη Μασσαλία, όταν δύο υποβαθμισμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης κατέρρευσαν προκαλώντας τον θάνατο 8 ανθρώπων.

Κατάρρευση κτιρίου στη νότια Γαλλία- φωτογραφία ΑΡ

Ζημιές έχουν επίσης υποστεί τα δύο κτίρια που βρίσκονται στη μία και την άλλη πλευρά αυτού που καταστράφηκε από την έκρηξη.