Σεμπάστιαν Κουρτς: «Δεν είμαι σκιώδης καγκελάριος»

«Θα υποστηρίξω το έργο της κυβέρνησης ως επικεφαλής του κόμματός μου»

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, ύποπτος για διαφθορά, ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς δεν θεωρεί τον εαυτό του σκιώδη καγκελάριο της Αυστρίας μετά την παραίτησή του, δηλώνει όμως ότι θα υποστηρίξει το έργο της κυβέρνησης ως επικεφαλής του κόμματός του. Επικρίνει η αντιπολίτευση για το γεγονός ότι διατηρεί μεγάλη επιρροή και δυσκολεύει την επανεκκίνηση της αυστριακής πολιτικής.

Αυστρία: Ορκίστηκε ο νέος καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ

«Δεν είμαι σκιώδης καγκελάριος», έγραψε σε διαδικτυακό μήνυμά του μετά την ορκωμοσία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ως νέου καγκελαρίου χθες, Δευτέρα. Ο Κουρτς έγραψε, επίσης, ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το έργο της κυβέρνησης ως επικεφαλής του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) και μελλοντικός αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο Σάλενμπεργκ τόνισε στην πρώτη δημόσια δήλωσή του σήμερα ότι επιθυμεί να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τον Kουρτς. Ο Σάλενμπεργκ χαρακτήρισε «λανθασμένες» τις κατηγορίες για διαφθορά οι οποίες είχαν ως συνέπεια την παραίτηση του Κουρτς.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς δεν θεωρεί τον εαυτό του σκιώδη καγκελάριο της Αυστρίας μετά την παραίτησή του, δηλώνει όμως ότι θα υποστηρίξει το έργο της κυβέρνησης ως επικεφαλής του κόμματός του

Τσίπρας: Επίθεση σε Μητσοτάκη με αφορμή την παραίτηση Κουρτς

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν το γεγονός ότι ο Κουρτς θα διατηρήσει μεγάλη πολιτική επιρροή χάρη στο καταστατικό του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) και ότι αυτό καθιστά δύσκολη την καθαρή επανεκκίνηση της αυστριακής πολιτικής.

Αυστρία: Παραιτήθηκε ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς

Κατά του Κουρτς και του περιβάλλοντός του διεξάγονται έρευνες για διαφθορά και απιστία. Η άνοδος του νεαρού κορυφαίου πολιτικού φέρεται να οργανώθηκε με τη βοήθεια χρημάτων των φορολογουμένων και ωραιοποιημένων δημοσκοπήσεων. Ο Κουρτς αρνείται τις κατηγορίες. Οι συγκυβερνώντες Πράσινοι ζήτησαν την παραίτησή του, σε διαφορετική περίπτωση είχαν προαναγγείλει το τέλος του συνασπισμού.