Πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου: Πρώτη μέρα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Η 19χρονη πριγκίπισσα θα ζει στην Οξφόρδη για τα επόμενα τρία χρόνια

Η 19χρονη πριγκίπισσα του Βελγίου και διάδοχος του βασιλικού θρόνου, Ελισάβετ, ξεκίνησε τις σπουδές της ως πρωτοετής στο Κολέγιο Lincoln στην Οξφόρδη την περασμένη Δευτέρα 4/10, όπως ανακοίνωσε το Βασιλικό Παλάτι.

Η 19χρονη πριγκίπισσα του Βελγίου και διάδοχος του βασιλικού θρόνου, Ελισάβετ στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης- πηγή  facebook Belgian Monarchy

H πριγκίπισσα Ελισάβετ θα σπουδάσει «Ιστορία και Πολιτική» και οι σπουδές της θα διαρκέσουν τρία χρόνια. Το Παλάτι κοινοποίησε στα social media, μια σειρά φωτογραφίες από τις πρώτες επαφές της Ελισάβετ με την πόλη και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αποτελεί άγνωστο για την πριγκίπισσα, καθώς έχει ήδη αποκτήσει το Διεθνές Απολυτήριο της στο UWC Atlantic College στην Ουαλία το 2020.

Η 19χρονη πριγκίπισσα θα ζει στην Οξφόρδη για τα επόμενα τρία χρόνια, θα επιστρέφει όμως τακτικά στο Βέλγιο και «θα παραμείνει εμπλεκόμενη στη δημόσια ζωή του Βελγίου», σύμφωνα με το Παλάτι.

Η 19χρονη πριγκίπισσα του Βελγίου και διάδοχος του βασιλικού θρόνου, Ελισάβετ στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης- πηγή  facebook Belgian Monarchy

Η Ελισάβετ ολοκλήρωσε το μονοετές μάθημα Στρατιωτικών και Κοινωνικών Επιστημών στη Βασιλική Στρατιωτική Σχολή (KMS) στο Βέλγιο, τον Ιούλιο του 2021.