ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο - Τραυματίστηκε μαθητής

Εκκενώνονται κι άλλα σχολεία της περιοχής

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο λύκειο του Mount Tabor στη βόρεια Καρολίνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας μαθητής, σύμφωνα με την αστυνομία του Ουίνστον-Σάλεμ. Ο τραυματίας έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενώ όλοι οι άλλοι μαθητές είναι καλά και ασφαλείς. 

Οι τοπικές αρχές αναζητούν τον δράστη και παράλληλα, προχώρησαν στον αποκλεισμό και άλλων σχολείων της περιοχής για προληπτικούς λόγους. 

Ερασιτεχνικό βίντεο από κάτοικο της περιοχής δείχνει αστυνομικά οχήματα να έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο. 

Το σχολείο έστειλε το εξής μήνυμα στους γονείς των μαθητών: 

«Καλησπέρα μαθητές, γονείς και προσωπικό.

Όπως ίσως γνωρίζετε, ένα περιστατικό συνέβη στο Λύκειο Mount Tabor σήμερα το απόγευμα όπου ένας μαθητής τραυματίστηκε από πυροβολισμό. Αυτός ο μαθητής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής και όλοι οι άλλοι μαθητές και μέλη του προσωπικού είναι ασφαλείς και υπό την ασφάλεια των αστυνομικών δυνάμεων. Μεταφέρονται σταδιακά σε μια περιοχή εκτός του σχολείου. Αυτό είναι ένα μεγάλο εγχείρημα και επειδή χρησιμοποιούμε τα λεωφορεία μας για να γίνει, ορισμένα άλλα σχολεία μπορεί να έχουν καθυστέρηση στην απογευματινή μεταφορά και μερικοί μαθητές να φτάσουν στο σπίτι αργότερα από το κανονικό. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την κατανόησή σας. Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι μαθητές και τα μέλη του προσωπικού στο Mount Tabor είναι ασφαλείς και απομακρύνονται με ασφάλεια από τον χώρο».