Ιστορική φωτογραφία: Ο τελευταίος Αμερικανός αποχωρεί από το Αφγανιστάν

Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από την Καμπούλ

Το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν (30/8/21)

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αποχώρησαν από το Αφγανιστάν μετά από 20 χρόνια, με τη φωτογραφία του τελευταίου Αμερικανού στρατιώτη να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Αφγανιστάν: Πυρά στην Καμπούλ μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ

Στη φωτογραφία φαίνεται ο υποστράτηγος Κρις Ντόναχιου, διοικητής της 82ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, να επιβιβάζεται στην τελευταία πτήση που αναχώρησε, το βράδυ της Δευτέρας, από το διεθνές αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι της αφγανικής πρωτεύουσας. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μέσα από διόπτρα νυχτερινής όρασης.

Η οριστική αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν αποπερατώθηκε χθες. Η τελευταία πτήση αναχώρησε από την Καμπούλ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα).

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους άφησαν το Αφγανιστάν στα χέρια των Ταλιμπάν - των ισλαμιστών που ανέτρεψαν στα τέλη του 2001, όταν εισέβαλαν στη χώρα.

Οι ΗΠΑ υπέστησαν τις περισσότερες απώλειες από όλες τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού που συμμετείχαν στη σύρραξη: πάνω από 2.460 μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πιο μακρόχρονου πολέμου στην αμερικανική ιστορία.