Προκλητικός Ακάρ: Κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτακτική συμπεριφορά

Ζητάει να φύγει ο Στρατός από 16 νησιά του Αιγαίου

Σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας επιδόθηκε ο Χουλουσί Ακάρ, μετά από μία μικρή… ανάπαυλα ηρεμίας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αδριανούπολη στα ελληνοτουρκικά σύνορα κατηγόρησε τη χώρα μας ότι δείχνει επεκτατική συμπεριφορά και πως επιδίδεται σε παράνομες ενέργειες!

«Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι δε θα πάνε πουθενά με την επεκτατική τους συμπεριφορά και την προβοκατόρικη στάση τους», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Αυτές οι πολιτικές απέχουν πολύ από το να είναι λογικές και δεν σημαίνουν τίποτα», πρόσθεσε, κατηγορώντας την ελληνική πλευρά ότι «κυνηγά άδεια όνειρα».

Μενέντεζ: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή

«Περιμένουμε οι πάντες, ιδιαίτερα η ελληνική ηγεσία, να καταλάβουν την σπουδαιότητα των σχέσεων καλής γειτονίας. Δυστυχώς, όμως, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προβοκάτσιες, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική από τους Έλληνες», ανέφερε.

Συνεχίζοντας, κατηγόρησε την Ελλάδα για εκφοβιστικό λόγο έναντι της Τουρκίας, ενώ αναφέρθηκε και στην αποστρατικοποίηση των νησιών, λέγοντας πως η Αθήνα αγνοεί τους διεθνείς νόμους και έχει στρατό σε 16 νησιά, αν και δεν προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

«Κάνουν διεκδικήσεις λες και είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του Αιγαίου και προσπαθούν να εξοπλίσουν όλα τα νησιά», είπε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην Ελλάδα και για την προοπτική επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο. Κατηγόρησε τη χώρα μας ότι θέλει να περιορίσει τα διεθνή ύδατα από 48% στο 20%, για να καρπωθεί το 70% του Αιγαίου.

Τέλος, επεσήμανε πως η Αθήνα προσπαθεί να παρουσιάσει τα προβλήματα ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα ως προβλήματα της Τουρκίας με την ΕΕ, λέγοντας πως «είναι λάθος».