Τουρισμός: Ανησυχία στις ΗΠΑ για την αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα

Ένα μεγάλο 4o κύμα της πανδημίας στη χώρα μας προβλέπουν οι New York Times

Ο ελληνικός τουρισμός κινδυνεύει από το να θεωρήσει τη χώρα μας το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικίνδυνη από πλευράς κρουσμάτων κορωνοϊού. 
 
Μπορεί η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μην έχει αλλάξει από τις 16 Ιουνίου μέχρι και σήμερα, όπου η χώρα μας βρίσκεται στην κατηγορία 3, η οποία προτείνει στον ταξιδιώτη απλά να «ξανασκεφτεί» το ταξίδι του, παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη ανησυχία από αμερικανικής πλευράς για την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας.

ΗΠΑ: Σχεδόν όλοι οι θάνατοι από κορωνοϊό αφορούν ανεμβολίαστους

Οι «New York Times» προβλέπουν ένα μεγάλο τέταρτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα εν μέσω της τουριστικής περιόδου αν η ελληνική κυβέρνηση δεν επιταχύνει τους εμβολιασμούς και -όπως λένε- αυτό θα είναι το ελληνικό «στοίχημα» του καλοκαιριού.

Σε κάθε περίπτωση το αμερικανικό CDC ανησυχεί για το γεγονός ότι μόνο το 37% του ελληνικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με τα ποσοστά στους νέους να είναι ιδιαίτερα χαμηλά ενώ καθησυχαστικό είναι γι᾽αυτούς το γεγονός ότι οι θάνατοι βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που άνοιξαν για τους Αμερικάνους με εννέα απευθείας πτήσεις ημερησίως.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star