Κολομβία: Μάχη με τον χρόνο να σωθούν παγιδευμένοι εργάτες σε χρυσωρυχείο

Η στοά πλημμύρισε λόγω έντονων βροχών

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες για να εντοπίσουν 11 αγνοούμενους εργάτες που αποκλείστηκαν λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων μέσα σε παράνομο χρυσωρυχείο στη Νέιρα της Κολομβίας.

Οι εργάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και τρεις ημέρες σε στοά βάθους 17 μέτρων, με την τύχη τους να αγνοείται. «Έχουμε ακόμη 11 ανθρώπους που αγνοούνται. Ελπίζουμε ότι σε λιγότερες από 48 ώρες θα έχουν διασωθεί», δήλωσε στον Τύπο ο περιφερειάρχης, Λουίς Βελάσκες.

Η χώρα ήρθε αντιμέτωπη την περασμένη Παρασκευή με πλημμύρες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποιούν αντλίες για να απομακρύνουν το νερό από την στοά. Ωστόσο η επικοινωνία και η πρόσβαση στο σημείο είναι δύσκολη, καθώς το χρυσωρυχείο λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Η παράνομη εξόρυξη στην Κολομβία είναι ένα συχνό φαινόμενο, καθώς οι τιμές των μετάλλων ξεπερνούν αυτές των ναρκωτικών. Από την αρχή του έτους, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 30 άνθρωποι σε παρόμοια δυστυχήματα, ενώ το 2020 ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 171.