ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε πρώην προπονητής Ολυμπιακών Αγώνων μετά από σκάνδαλο

Τον κατηγορούσαν για σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών

προπονητής

Τέλος στη ζωή του έδωσε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ στη γυμναστική, Τζον Γκέντερντ, ο οποίος εμπλεκόταν σε σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης αθλητριών.

Η υπόθεση κακοποίησης ήρθε στο φως όταν ο γιατρός της εθνικής ομάδας, Λάρι Νασάρ, καταδικάστηκε σε 300 χρόνια φυλάκισης για κακοποίηση πάνω από 250 κοριτσιών της εθνικής ομάδας γυμναστικής της χώρας το 2018.

Ο γιατρός της εθνικής ομάδας, Λάρι Νάσάρ το 2018 / AP Images

Ο 63χρονος Γκέντερντ, ο οποίος εμπλέκεται στο ίδιο σκάνδαλο, ενημερώθηκε ότι βρέθηκε ένοχος για 24 κακουργήματα όπως trafficking (εμπορία ανθρώπων) και σεξουαλική κακοποίηση και έπρεπε να παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα, κάτι που δε συνέβη ποτέ. Κατά τις αστυνομικές έρευνες, εντοπίστηκε το πτώμα του Γκέντερντ.

Μάλιστα δύο από τις κατηγορίες αφορούσαν ανήλικο κορίτσι ηλικίας από 13 έως 16 ετών. Συνάδελφοί του έκαναν λόγο για καταχρηστική συμπεριφορά, ενώ ο ίδιος φερόταν να αγνοούσε τους τραυματισμούς των αθλητριών και να τις εξωθούσε στα άκρα χρησιμοποιώντας εκφοβισμό.

Ο 63χρονος γυμναστής, Τζον Γκέντερντ / AP Images

Ο γυμναστής είχε κατηγορηθεί για βία, απάτη και εξαναγκασμό εναντίον νεαρών αθλητριών, όπως και για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Πολλά από τα θύματά του μάλιστα, αντιμετώπιζαν διαταραχές στην κατανάλωση φαγητού, ενώ αρκετές νεαρές αθλήτριες προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top