Δεκάδες πολύχρωμα ψυγεία στις γειτονιές των ΗΠΑ στη μάχη κατά της πείνας

Πώς οι πολίτες ανταλλάσουν προϊόντα ανάλογα με τις ανάγκες τους

Πολύχρωμα ψυγεία στις ΗΠΑ για όσους πολίτες είναι αντιμέτωποι με την πείνα.

Οι ΗΠΑ αντιμετώπιζει μία μεγάλη κρίση φτώχειας και πείνας τον τελευταίο χρόνο, καθώς υπολογίζεται ότι περισσότερα από 50 εκατομμύρια άνθρωποι ήρθαν αντιμέτωποι με την πείνα το 2020, δηλαδή 1/6 Αμερικανούς πολίτες. Ο αριθμός αυτός άγγιζε τα 35 εκατομμύρια το 2019.

ΗΠΑ: Αυξάνεται η πείνα εν μέσω πανδημίας - Σοκάρουν τα στοιχεία

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, όμως αναμένεται να πάρει χρόνο. Γι’ αυτό, οι τοπικές κοινωνίες βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να παρέχουν στους αδύναμους οικονομικά πολίτες πρόσβαση στα απαραίτητα αγαθά: τα πολύχρωμα ψυγεία.

Πολύχρωμο ψυγείο σε γειτονιά της Νέας Υόρκης. AP Images

Τι είναι τα «πολύχρωμα ψυγεία»

Τα πολύχρωμα ψυγεία υπάρχουν στα πεζοδρόμια δεκάδων γειτονιών σε όλες τις ΗΠΑ. Στήνονται μια φορά την εβδομάδα από τους ίδιους τους πολίτες και η πρόσβαση είναι 24ωρη.

Σε δεκάδες γειτονιές των ΗΠΑ βρίσκονται τα κοινωνικά πολύχρωμα ψυγεία για όσους έχουν ανάγκη. AP Images

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλός: οποιοσδήποτε χρειάζεται κάτι, όπως λαχανικά ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης, μπορεί να το βρει στα εν λόγω ψυγεία. Επίσης, εάν κάποιος δε χρειάζεται κάτι μπορεί να το αφήσει στο πολύχρωμο ψυγείο προκειμένου να καταναλωθεί από κάποιον άλλον.

Έτσι, αυτή η διαδικασία ανταλλαγής προϊόντων βασίζεται στις ανάγκες της κοινωνία και λειτουργεί για την ίδια την κοινωνία.

Τα κοινωνικά ψυγεία είναι προσβάσιμα 24 ώρες. AP Images

Μάλιστα, φαίνεται ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα «κρατήσει» για καιρό ακόμα τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αφού λόγω της αστάθειας που επικρατεί σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο αναμένεται να αυξηθεί η ανάγκη περισσότερων πολιτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.