Ισραήλ: Πάνω από 2,5 εκατ. έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου

Σε χαμηλά ποσοστά οι μολύνσεις από κορωνοϊό στη χώρα

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Ισραήλ

Το ποσοστό μόλυνσης του Ισραήλ από τον κορωνοϊό ακολουθεί πτωτική τάση. Σήμερα, Παρασκευή, μόλις το 6,2% των διαγνωστικών τεστ βρέθηκε θετικό. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό που παρατηρήθηκε από τις αρχές Ιανουαρίου.

Ισραήλ: Το εμβόλιο της Pfizer έχει αποτελεσματικότητα 85% μετά την 1η δόση

Η τιμή R, δηλαδή το ποσοστό αναπαραγωγής του ιού που μετράται από τον μέσο αριθμό ατόμων που μολύνει κάθε θετικό άτομο, μειώθηκε σε 0,79.

Την ίδια στιγμή, το 40% των νέων σοβαρών περιπτώσεων αφορά ηλικιακές ομάδες κάτω των 60 ετών, πιθανότατα λόγω της βραδύτερης διάθεσης εμβολίων μεταξύ των ατόμων κάτω των 60, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών και Γνώσεων για τον κορωνοϊό.

Το 89% των ατόμων άνω των 50 είτε έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer ή αναρρώνουν από τον ιό.

Από τη μεριά του, το υπουργείο Υγείας της χώρας προσπαθεί να ενθαρρύνει τον νεότερο πληθυσμό να εμβολιαστεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για όσους έρχονται να κάνουν την πρώτη δόση.

Ισραήλ: Αποτελεσματικά τα εμβόλια της Pfizer/BioNTec σύμφωνα με στοιχεία

Ο αριθμός των ενεργών σοβαρών μολύνσεων ανήλθε την Παρασκευή σε 858 και είναι ο χαμηλότερος καταγεγραμμένος αριθμός από την αρχή του 2021, μετά το «μαύρο» ρεκόρω των 1.201 στα μέσα Ιανουαρίου.

Το Ιατρικό Κέντρο «Ichilov» του Τελ Αβίβ, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, δήλωσε ότι εννέα στις δέκα νέες περιπτώσεις που έφτασαν για θεραπεία την Παρασκευή δεν είχαν εμβολιαστεί. Μόνο ένας είχε εμβολιαστεί, αλλά η κατάστασή του δεν κρίνεται σοβαρή, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια Ισραηλινοί (περίπου το 46% του συνολικού πληθυσμού) έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ σχεδόν 2,8 εκατ. έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.